Overslaan en naar de inhoud gaan

Nationale Sportweek 2012 Samen sporten in gemeente Veendam

Door op woensdag, 18 april, 2012 - 06:17

SPORTWEEK - Van zaterdag 21 tot zaterdag 28 april 2012 vindt landelijk de negende Nationale Sportweek plaats. Ook de gemeente Veendam sluit aan bij de Nationale Sportweek. Lokaal wordt er invulling aan deze week gegeven met als doel de gemeente Veendam op de kaart te zetten als sportieve gemeente. De organisatie is in handen van het sportteam Veendam en stagiaires van het Hanze Instituut voor Sportstudies die stage lopen bij de gemeente.

Activiteiten tijdens sportweek
Tijdens deze week vinden er allerlei activiteiten plaats. Basisscholen, voortgezet onderwijs, sportverenigingen en ouderenwerk worden hierbij betrokken. Van kano varen, pleinspelen, clinics bij sportverenigingen tot aan een wandeling voor ouderen. Zo kan iedereen ontdekken hoe leuk, gezond en vooral gezellig het is om te sporten.

Wat is de Nationale Sportweek?
De Nationale Sportweek is dé week van het jaar waarin de Sport in Nederland extra onder de aandacht van elke Nederlander wordt gebracht. Inmiddels weten we eigenlijk allemaal wel dat sporten leuk en gezond is. En ook weten we dat het de integratie en de sociale contacten bevordert. Toch zijn nog steeds niet genoeg Nederlanders voldoende sportief actief. En daar willen we bij helpen! Deze week kan er voor zorgen dat de kinderen die wat minder aan sport deelnemen, enthousiast worden en hierdoor meer gaan bewegen!