Overslaan en naar de inhoud gaan

Jonkerloods genomineerd voor Daylight Award 2012

Door op dinsdag, 17 april, 2012 - 11:53

AWARD - De Jonkerloods in Veendam is vorig jaar van karakteristieke loods omgetoverd in een busstation met allure. Omdat bij het ontwerp veel aandacht is geschonken aan de lichtinval, dingt het mee naar de landelijke prijs Daylight Award 2012. Dit is een tweejaarlijkse prijs voor goed gebruik van daglicht in de gebouwde omgeving.

De inschrijving is ingezonden door AAS Architecten uit Groningen, de ontwerpers van het busstation. De afgelopen twee maanden zijn er 64 mooie daglichtprojecten ingeschreven die de strijd met elkaar aangaan. Een zevenkoppige jury is nu in beraad en maakt op 22 mei a.s. tijdens het symposium Groen Licht bekend welke projecten de prijs in de wacht slepen.

De Daylight Award is een initiatief van Stichting Living Daylights. Bij steeds meer gebouwen is nagedacht over hoe dag- en kunstlicht kunnen bijdragen aan een leefbaar en ‘gezond' gebouw. Maar de rol van daglicht om te komen tot duurzame en meer energiezuinige gebouwen blijft nog vaak onbelicht. Met de Daylight Award wil de stichting deze rol stimuleren.