Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede ronde tenniscompetitie

Door op maandag, 16 april, 2012 - 17:51

TENNIS - Ook tijdens de tweede ronde van de voorjaarscompetitie bij Tennis Club Veendam werd er weer volop voor elke bal gestreden. Op zaterdag alle 13 tennisbanen bezet om ruimte te bieden aan de vele, op zaterdag uitkomende, competitie teams. Zowel bij de junioren als bij de senioren kan elk gemaakt wedstrijdpunt op het eind van belang zijn, waardoor een partij soms vele uren kan duren. Ondanks de kou bleef het daarom lang spannend, druk en gezellig op het park.

Zondagmorgen speelden de jongste tennissers hun wedstrijden in de tennishal. Deze jonge tennissers spelen met aangepaste materialen, regels en veldgrootte in de zogenaamde Rood-Oranje-Groen competitie. Met veel plezier en enthousiasme werden de ballen over het net heen en weer geslagen. Ook de meegekomen ouders en opa's en oma's genoten van het tennisspel.

Het eerste gemengde zondagteam, uitkomend in de 4e klasse landelijk op zondag, speelde uit tegen A.Y.R. uit Vries. Kopman Yannick van der Wal wist zijn enkel partij te winnen (7-5 en 6-3) en ook Paul Holtkamp, na een moeizaam begin, trok de partij naar zich toe (1-6, 6-2 en 7-5). De herendubbel van Yannick en Paul werd, na een 1-4 achterstand in de derde set, ook gewonnen (6-7, 6-2 en 7-5). Tenslotte pakte Paul met Mirthe Fehrmann in het gemengd dubbelspel het vierde punt via de supertiebreak. Voor Paul betekende dit dat hij zes partijen heeft gespeeld en gewonnen, waarvan vijf in drie sets. Eindstand 4-4.

Het tweede gemengde team, spelend in de 5e klasse, trad aan in en tegen Kalkwijck uit Hoogezand. Eindstand 3-5. De drie punten werden behaald door de heren (beide herenenkels door Jorrit Bock en Niek Schipper plus het herendubbel van Gosse Bouter samen met Niek Schipper). De dames verloren helaas al hun partijen in drie sets.

Het 3e gemengde team, uitkomend in de 6e klasse, had een zeer sterke tegenstander; De Marsch 1 uit Paterswolde. Op karakter en vechtlust weet een speler de partij dan alsnog naar zich toe te trekken. Mooie voorbeelden hiervan Anniek Holtkamp met 6-4 winst in de derde set. En Edo Huisman en Romy Worell wonen de gemengd dubbel in de super tiebreak. Edo Huisman pakte ook nog eens de eerste herenenkel (6-4 6-4), waardoor hier eveneens een 3-5 eindstand werd bereikt.