Overslaan en naar de inhoud gaan

Dag van de Regio 2012

Door op dinsdag, 17 april, 2012 - 13:00

REGIO - De Dag van de Regio is een dag van zien, doen en ontdekken. In het eerste weekend van oktober laten de deelnemers zien wat de regio de moeite waard maakt. Ieder jaar staat een ander thema centraal.

Dag van de Regio 2012: een nieuw model
Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober wordt voor de 9e keer de Dag van de Regio gehouden. De provincie Groningen heeft in het kader van het Programma Landelijk Gebied voor de organisatie van de Dag van de Regio subsidie toegekend in de regio Groningen Centraal. Het succes van de Dag van de Regio vindt een vervolg!

Het thema van 2012 is ‘Duurzame Dorpen'. In een tijd waarin het platteland vooral wordt gezien als krimpgebied willen wij de aantrekkelijkheid van de dorpen laten zien. Door samenwerking en door van elkaar te leren kunnen we de leefbaarheid op het platteland behouden.

Op grond van onderzoek en deelnemersevaluaties zal dit jaar de Dag van de Regio volgens een nieuw model worden georganiseerd. In een aantal dorpen zal een Dag van de Regio-evenement worden georganiseerd, bij voorkeur verspreid over de provincie. Deelnemers worden opgeroepen zoveel mogelijk samen te werken rond een specifiek evenement. Hierdoor ontstaat een dynamische regio waar bezoekers graag naar toe komen.

Wilt u meedoen met uw dorp of regio? Kijk op www.dagvanderegio.nl voor meer informatie, plan een bijeenkomst met uw dorpsgenoten en kom samen in actie!

De Dag van de Regio begon in 2004 in Oost-Groningen. In 2007 is de Dag van de Regio voor het eerst in Noord-Groningen georganiseerd en sinds 2008 staan zelfs twee dagen in het teken van de Dag van de Regio. Vanaf 2010 doet de hele provincie Groningen mee aan de Dag van de Regio. In 2011 volgde Zuidoost Drenthe. Ondertussen is de Dag van de Regio ook binnen Europa verder uitgebreid. Duitsland was de initiatiefnemer van de Dag van de Regio in 1999, Nederland volgde in 2004 en Schotland in 2011. In 2012 volgen Ierland en Finland.