Veendam 1894 (zat) vergeet te winnen van De Fivel

Door op maandag, 16 april, 2012 - 15:53

VOETBAL - Veendam 1894 is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd te winnen van De Fivel. In eigen huis werd met 1-1 gelijkgespeeld en daar waren de gasten uit Zeerijp na afloop het meest tevreden mee.

Gezien het veldoverwicht en het aantal gecreƫerde kansen maakte de ploeg van Harrie Hulsing sr. het meeste aanspraak op de overwinning. Neemt niet weg dat De Fivel lang uitzicht had om drie punten mee te nemen uit de Parkstad. Ondanks het feit dat Veendam 1894 voor rust enkele prima mogelijkheden kreeg om de score te openen, was het De Fivel dat met een 0-1voorsprong aan de pauze kon beginnen.

Slecht uitverdedigen aan Veendam-zijde lag aan de basis van de openingstreffer. In de 2e helft ging de thuisploeg direct op jacht naar de gelijkmaker, maar ook nu bleek het benutten van de kansen een groot probleem. Uiteindelijk brak middenvelder Gokhan Atabas na 70 minuten spelen de ban door op prachtige wijze uit een vrije trap de gelijkmaker binnen te schieten. Hierna kreeg Veendam 1894 meerdere mogelijkheden op de winnende treffer, maar keer op keer werd er gefaald in de afronding.

In de hectische slotfase kon de wedstrijd vervolgens nog alle kanten op. Nadat eerst de oranjehemden uit Zeerijp een grote kans om zeep hadden geholpen, werd aan de andere kant Hedde Adam onreglementair ten val gebracht door de doelman. Dit werd bestraft met de rode kaart waardoor De Fivel de blessuretijd moest zien te overleven met 10 man. In de extra tijd eiste de veldspeler, die noodgedwongen het doel van de gasten moest verdedigen, een heldenrol voor zich op.

In de slotminuut kreeg Veendam 1894 namelijk de ultieme mogelijkheid om het duel definitief naar zich toe te trekken, maar de gelegenheidsdoelman van De Fivel wist de strafschop van Gokhan Atabas te keren. Door deze remise blijven de Veendammers staan op de 7e plek in de 4e klasse C. Komende zaterdag komt OKVC op bezoek aan De Langeleegte. Winst is voor Veendam 1894 noodzakelijk om nog enigszins zicht te houden op promotie-/degradatiewedstrijden