Overslaan en naar de inhoud gaan

Vandaag (21 april) brandweer vaardigheidstoetsenin Veendam

Door op zaterdag, 21 april, 2012 - 07:25

Tekst Brandweer Veendam

TOETSEN - Brandweer Veendam organiseert zaterdag 21 april 2012 de provinciale vaardigheidstoetsen in de provincie Groningen. Vanaf 8 uur wordt er op twee locaties gestreden om de eer en drie prijzen. Op de ene locatie zullen 10 korpsen in actie komen bij het bestrijden van een brand, op de andere locatie zullen 12 korpsen een hulpverlening tot een goed einde moeten brengen.

Een hele eer
Het is voor brandweer Veendam een eer deze toetsen (voorheen brandweerwedstrijden) te mogen organiseren. Het korps is al een tijd bezig met de voorbereidingen en zij zullen samen met hun partners en het ABWC Groningen er een geweldige dag van maken. Het is voor een organiserend korps een uitdaging iets te presenteren, waar de deelnemende korpsen nog lang (in positieve zin) over zullen napraten. En dat is gelukt.

Kom kijken!
Toeschouwers uiteraard welkom. Een van de regels van de toetsen is de geheimhouding van de locaties. Toeschouwers kunnen op de dag van de toetsen bij de opvanglocatie Gemeentewerken aan de Industrieweg 8 of bij de Brandweerkazerne aan de Langeleegte 2 in Veendam informatie over de locatie krijgen.

De dag zal tevens worden opgeluisterd door de Historische Brandweervrienden en Voertuigen uit Hoogezand. Zij zullen met een aantal prachtige oude voertuigen aanwezig zijn. Ook zal de Brandwondenstichting met een stand aanwezig zijn en voorlichting geven over het voorkomen en wat te doen bij het behandelen van brandwonden. Op beide banen zal de personeelsvereniging van brandweer Veendam zorgen voor de verkoop van een natje en droogje.

Tijdens de wedstrijden zal slechts kort gebruik gemaakt worden van optische en akoestische signalen door politie brandweer en ambulance. Dit gebeurt op de laatste 100 meter voor de wedstrijdlocatie. We hopen met deze mededeling eventuele ongerustheid weg te kunnen nemen.

Prijsuitreiking
Om 19.00 uur zal, in de kazerne van Veendam, de heer A. Meijerman, burgemeester van Veendam, de prijzen uit reiken aan de drie beste korpsen per baan en aan de beste bevelvoerder, aanvals- en waterploeg en pompbediener. De brandweer Veendam heet u welkom op deze dag. Wij gaan er voor!