Erbarmelijk duel tussen SC Veendam en Telstar

Door op zaterdag, 14 april, 2012 - 09:36

Tekst Jacob Kuipers

VOETBAL - Trainer coach Gert Heerkes zei afgelopen week in de media dat hij goede hoop heeft op een goed resultaat in de thuiswedstrijd tegen Telstar. Dat baseerde hij natuurlijk op de resultaten tegen SC Cambuur en Sparta. En terecht want Veendam presteerde goed tegen deze suptoppers. Dus, dan moeten de geelzwarten met een goed resultaat uit de bus komen tegen Telstar. De ploeg van trainer/coach Jan Poortvliet staat èèn plaats hoger, maar wel tien punten meer dan de Veenkolonialen. Heerkes kan ongetwijfeld niet tevreden zijn met dit gelijkspel. Daarvoor was het spel van SC Veendam niet goed.

Veendam speelde een slechte eerste helft en ging de rust in met een 1-0 achterstand. Veendam en Telstar bakten er weinig van. Alhoewel Telstar toch de bovenliggende ploeg was. En dat uitte zich in een doelpunt van Plat 0-1. Voor de rest viel er weinig te melden over de eerste 45 minuten. Na de thee greep Heerkes direct in. Pepijn Kluin en Kaye Coppoolse kwamen in het strijdperk.

Na een paar minuten was het Lars Lambooy - speelde overigens een beste wedstrijd en werd verkoren tot man off the match - die een combinatie aanging met Pepijn Kluin. Die op zijn beurt Dan Romann bediende. Maar die aanval had niet het resultaat die het publiek zo graag wilde. Veendam was wel meer in de aanval maar er werd in de afwerking te onzorgvuldig opgetreden. En zo kabbelde de wedstrijd een beetje door.

Maar dan de 84ste minuut. Invaller Cruz Vicente leverde een afgemeten voorzet af en Danny Menting promoveerde het speeltuig koppend tot een goal: 1-1. Ook Pepijn Kluin deed nog van zich spreken met een goede pegel. Dat rakelings naast ging. En tot slot knalde Lambooij nog eens over. Het bleef in deze erbarmelijke wedstrijd dus 1-1.