Overslaan en naar de inhoud gaan

Finale provinciale voorleeskampioen in vanBeresteyn

Door op vrijdag, 13 april, 2012 - 17:53

VOORLEZEN - Op 18 april aanstaande wordt de finale voor de provincie Groningen van de negentiende editie van De Nationale Voorleeswedstrijd gehouden. Deze finale vindt plaats in Cultuurcentrum van Beresteyn in Veendam en begint om 14.00 uur. Deze finale wordt georganiseerd door Biblionet Groningen.

In totaal zullen acht kinderen uit de groepen 7 of 8 van diverse basisscholen uit de provincie Groningen strijden om de titel provinciale voorleeskampioen 2012. De winnaar van de provinciale finale krijgt een grote beker, een boekenbon en een oorkonde. Tevens mag de winnaar op woensdag 23 mei 2012 het opnemen tegen de 11 andere provinciale voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswed­strijd, die wordt gehouden in Muziekcentrum Vredenburg, locatie Leidsche Rijn in Utrecht.

De provinciale finalisten voor Groningen zijn:

David Sabelis van OBS De Brederoschool uit Groningen
Bram van Beek van CDS De Oleander uit Oostwold
Marten Luiten van OBS de Tweemaster uit Winschoten
Thomas Ridderbos van CBS 't Haimstee uit Veendam
Seray Osturk van OBS De Braskörf uit Veendam
Marie Lies Ravensbergen van CBS de Noordkaap uit Uithuizermeeden
Mare Heckmans van CBS Het Anker uit Zuidhorn
Noa Ofer van CBS De Maasborg uit Stadskanaal

Dit jaar hebben maar liefst 3.073 scholen hun schoolkampioen aangemeld. Deze leerlingen, afkomstig uit de groepen 7 en 8, mogen zich schoolkampioen noemen. In de provin­cie Groningen waren dit 147 kinderen.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk. Het project wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen.