Overslaan en naar de inhoud gaan

Stichting Leergeld laat alle kinderen meedoen

Door op donderdag, 12 april, 2012 - 10:11

50 000 EURO - Stichting Leergeld wil graag dat alle kinderen meedoen! De stichting investeert op een duurzame manier in de participatie en ontwikkeling van kinderen, die zonder extra steun aan de zijlijn van de samenleving terechtkomen. In het kader van de armoedebestrijding in Veendam kent de gemeente een financiële bijdrage toe van € 50.000 aan stichting Leergeld in 2012.

Aan de zijlijn
Voor de kinderen die niet mee kunnen doen bestaat er een reëel risico op sociale uitsluiting, omdat ze om financiële redenen niet of onvoldoende kunnen deelnemen aan activiteiten op school en in het sociaal-maatschappelijke leven. Bijvoorbeeld; niet op schoolreisje kunnen of geen zwemles of muziekles kunnen volgen. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Ouders en/of verzorgers kunnen een aanvraag indienen bij stichting Leergeld om hun kinderen weer mee te laten doen.

Jeugdsportfonds
Stichting Leergeld werkt nauw samen met het Jeugdsportfonds. Het Jeugdsportfonds is bestemd voor kinderen en jongeren tot 18 jaar die om financiële reden geen lid kunnen worden van een sportvereniging. Een beroep op het Jeugdsportfonds kan uitsluitend worden gedaan door een intermediair die op een professionele wijze is betrokken bij de opvoeding van jongeren. Dit kan bijvoorbeeld zijn een hulpverlener, jongerenwerker of docent.

Armoedebestrijding

De stichting is een belangrijke partner voor de gemeente tegen armoedebestrijding. Binnen de gemeente Veendam worden per jaar ongeveer 900 aanvragen ingediend bij stichting Leergeld. De subsidie komt geheel ten goede aan kinderen in de leeftijd van 4 t/m 16 jaar. In 2011 is ook een financiële bijdrage van € 50.000 toegekend aan stichting Leergeld.