Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeentemedaille en de Dr. C.B. Junior Tilanus speld en een tweede EHBO eerbetoon

Door op woensdag, 11 april, 2012 - 17:51

DUBBELE DECORERING - Afgelopen dinsdagavond werd Jan Kuik dubbel gedecoreerd. Dit vanwege Jan zijn vijftigjarig lidmaatschap van de EHBO vereniging Wildervank. Tevens is hij dus 50 jaar hulpverlener bij de vereniging en is talloze malen ingezet bij evenementen. De huldiging vond plaats tijdens de algemene ledenvergadering in het Bijleveldcentrum.

Uit handen van wethouder Klaas Steenhuis ontving Jan Kuik de gemeentemedaille. Deze wordt alleen in zeer bijzondere gevallen uitgereikt. Het vijftigjarig lidmaatschap van de EHBO en zijn inzet getuigd van een langdurig en breed maatschappelijk betrokkenheid in de hulpverlening.

Kuik voldoet hiermee aan de voorwaarden welke genoemd worden in de onderliggende verordening. Er kan ruimschoots worden aangemerkt dat Jan Kuik zich meer dan gewoon verdienstelijk heeft gemaakt, zowel in de Veendammer gemeenschap als daar buiten waardoor hij in aanmerking kwam voor de gemeentemedaille. De gemeentemedaille kan door het college van burgemeester en wethouders worden toegekend aan personen en niet-natuurlijke personen, en ingezetenen en niet-ingezetenen van de gemeente Veendam.

Dr. C.B. Junior Tilanus speld
Na deze decorering kreeg Jan van de KNV (Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO) door de districtbestuurder de Dr. C.B. Junior Tilanus speld uitgereikt. Van de vereniging ontving Jan een mooie set pennen met inscriptie, alsmede een VVV bon. Zijn vrouw ontving deze avond meerdere boeketten.

Jan Kuik is niet alleen voorzitter geweest van de vereniging maar was hij vaak aanwezig tijdens diverse evenementen waar hulpverleners worden gevraagd. Ook heeft Jan heel veel kinderen les mogen geven op diverse scholen in Wildervank en Veendam betreffende de jeugd EHBO A cursus.

Tijdens de op stapel staande avondvierdaagse in Wildervank is Jan weer als hulpverlener aanwezig.

Tweede huldiging
Tijdens deze avond is ook Henk Lourens gehuldigd. Henk is sinds 1994 lid en hulpverlener van de vereniging. Helaas heeft Henk door ziekte enige jaren geleden moeten afhaken. Henk was een manusje van alles bij de vereniging. Hij was bestuurslid en assistent tijdens het verzorgen van EHBO lessen (herhalingen alsmede opleidingen). En was hij de materialenman.

Ook Henk heeft enige jaren les aan kinderen gegeven betreffende de jeugd EHBO A. Daarom heeft de vereniging ook Henk in het zonnetje gezet. Hij mocht een pennenset met inscriptie ontvangen met een VVV bon. Zijn vrouw ontving een mooi boeket bloemen.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum