Overslaan en naar de inhoud gaan

Wijkhart in Noord krijgt opknapbeurt

Door op woensdag, 11 april, 2012 - 20:56

WIJKHART - Dinsdagmiddag werd het officiĆ«le startsein gegeven voor het opknappen van het Wijkhart van Noord. Deze plek in het hart van de wijk Noord wordt de komende tijd flink onder handen genomen.
Er wordt in opdracht van de gemeente een wijkplein aangelegd tegenover de school in de Meezenbroekstraat. En er komt een centrale ontmoetingsplek naast het buurthuis Noordoost.

Wethouder Bert Wierenga gaf symbolisch het startsein en een korte toelichting op de plannen. Ook vertegenwoordigers van het beheerteam Noord, woningcorporatie Acantus, de gemeente Veendam en inwoners van de wijk Noord waren daarbij aanwezig.

De werkzaamheden worden in een zo kort mogelijke tijd en zoveel mogelijk gefaseerd uitgevoerd. Dit om de overlast voor met name het halen en brengen van schoolkinderen zoveel mogelijk te beperken. Als eerste wordt de omgeving Buurttheater (naast buurthuis Noord Oost) aangepakt, daarna de Troelstrastraat, vervolgens het wijkplein aan de voorzijde en als laatste de Nassaustraat tot de brug. Deze werkzaamheden zijn naar verwachting begin juni gereed.

De inrichting van het wijkhart wordt financieel mogelijk gemaakt door het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling, Acantus Groep, Waterschap Hunze en Aa's, het Beheerteam Noord en de gemeente Veendam met inzet van ISV-middelen.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum