Veendam 1894 (zat) wint inhaalduel

Door op woensdag, 11 april, 2012 - 12:19

VOETBAL - Veendam 1894 (zat) heeft zichzelf een goede dienst bewezen door afgelopen dinsdag het inhaalduel bij TEO met 0-5 te winnen. Ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden had de ploeg van Harrie Hulsing sr. het in de beginfase van de wedstrijd lastig tegen de degradatiekandidaat uit Ten Post.

Nadat eerst doelman Devran Baydar zijn ploeg redde met een katachtige reflex in de korte hoek mocht de thuisploeg na een kwartier aanleggen vanaf elf meter. Deze terecht gegeven strafschop, na een overtreding van Aydin Atabas, werd echter tot opluchting van iedereen die Veendam een warm hart toedraagt huizenhoog overgeschoten. Het leek alsof Veendam 1894 door deze misser wakker was geschud, want TEO werd steeds verder teruggedrongen op eigen helft. Kansen konden dan ook niet uitblijven en nog voor rust zorgden Harrie Hulsing jr. en Hedde Adam voor een comfortabele 0-2 voorsprong.

Na de pauze had Hulsing sr. zijn mannen de opdracht gegeven zo snel mogelijk voor de derde treffer te zorgen en hiermee het duel vroegtijdig te beslissen. De ervaren oefenmeester werd op zijn wenken bediend door Luuk Oude Groote Beverborg die zijn ploeg in de 55e minuut in veilige haven schoot. Het verzet van TEO was hiermee gebroken en Veendam 1894 liep door treffers van wederom Hedde Adam en Mehmet Katircioglu uit naar een ruime 0-5 overwinning. Ondanks deze prima zege blijft Veendam 1894 staan op de 7e plek in deze spannende 4e klasse C.

Komende zaterdag staat het thuisduel tegen het sterke De Fivel op het prgramma.