Overslaan en naar de inhoud gaan

Kruisingen N366-N367 bij Nieuwe Pekelavervangen door rotondes

Door op dinsdag, 10 april, 2012 - 18:50

N366 VEILIG - De provincie Groningen gaat volgend jaar de twee kruisingen van de provinciale weg N366 met de N367 bij Nieuwe Pekela vervangen door rotondes. In dezelfde periode vervangt de provincie samen met de gemeente Pekela ook de kruising van de N367 met de Zuidwendingerweg bij Nieuwe Pekela door een rotonde. Deze rotondes moeten de doorstroming van het verkeer en de verkeersveiligheid verbeteren. De aanpak van deze kruisingen maakt deel uit van het project ‘N366 Veilig'. De voorbereidende werkzaamheden starten dit najaar.

Op de zuidelijke kruising van de N366 met de N367 (bij de carpoolplaats) gebeuren relatief veel ongelukken. Die worden vooral veroorzaakt doordat verkeer vanaf de N366 geen voorrang verleent aan verkeer op de N367. Bovendien is het verkeer op de toevoerwegen toegenomen. Om de doorstroming en de verkeersveiligheid van het verkeer op beide wegen te verbeteren, vervangt de provincie beide kruisingen door rotondes.

Kruising N367-Zuidwendingerweg
Op de kruising N367-Zuidwendingerweg komen ook onveilige verkeerssituaties voor. Het is vooral voor fietsers en landbouwverkeer lastig om de N367 over te steken of op te draaien. De gemeente Pekela wil daarom de kruising graag veiliger maken.

De kruising N367-Zuidwendingerweg valt eigenlijk niet onder het project ‘N366 Veilig'. Het wordt om twee redenen aan dit project toegevoegd. De kruising is in een eerder project ‘Winschoten-Pekela Veilig' als enige niet