Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedeelte N366 Ter Apel - Duitse grensook verbreed

Door op dinsdag, 10 april, 2012 - 18:48

N366 - De provincie Groningen gaat ook het laatste gedeelte van de N366 tussen Ter Apel (rotonde N391) en de Duitse grens verbreden. Aanvankelijk zou dit gedeelte van de N366 niet meedoen in de aanpak voor de N366. De N366 moet op termijn een volledige autoweg worden. Dat betekent dat alle kruisingen ongelijkvloers worden, de weg wordt verbreed en voorzien van een groene doorlopende streep. Het huidige wegdek wordt verbreed van 7,5 naar 8,6 meter.

De werkzaamheden op het weggedeelte van de N366 tussen de kruising met de N391 en de Duitse grens gaan dit najaar van start. Tijdens de werkzaamheden worden op verzoek van Waterschap Hunze en Aa's onder de N366 een ecoduiker aangelegd en naast de N366 een stuw met vistrap en twee bruggen. Dat gebeurt in het kader van het project ‘Koppeling Runde - Ruiten Aa' om de beek Runde in ere te herstellen en te koppelen aan de beek Ruiten Aa. De werkzaamheden gaan naar verwachting een half jaar duren.

N366 Veilig
Het project ‘N366 Veilig - Vaart met Veiligheid' is een verkeersveiligheidsproject op de provinciale weg N366 tussen Veendam en Ter Apel. Doel van het project is in vijf jaar tijd het aantal ongevallen en het aantal slachtofferongevallen met vijftig procent te laten dalen. De aanpak bestaat uit een combinatie van maatregelen op het gebied van infrastructuur, handhaving en educatie. In het project werkt de provincie Groningen samen met de gemeenten Veendam, Pekela, Stadskanaal en Vlagtwedde, de Regiopolitie Groningen en het Openbaar Ministerie. Meer informatie over dit project is te vinden op de website www.n366veilig.nl.