Overslaan en naar de inhoud gaan

Start tennis competitie

Door op dinsdag, 10 april, 2012 - 17:14

Tekst TC Veendam

TENNIS - Afgelopen Paasweekend stond bij Tennisclub Veendam in het teken van de start van de voorjaarscompetitie. Niet alleen in Veendam, want naar schatting betreden ruim 175.000 tennisspelers de vaderlandse tennisbanen. Verdeeld over ongeveer 35.000 ploegen.

Ook bij Tennisclub Veendam wordt er door een groot aantal teams meegedaan aan deze competitie. TC Veendam komt met 42 ploegen uit in de verschillende categorieƫn. Hiervan zijn er 32 seniorenteams en 10 juniorenteams.

Op zaterdag barstte de eerste competitiedag in zijn volle omvang los. Maar liefst 19 teams kwamen de baan op. Het werd gezellig druk op het park. Daarbij een feest om weer buiten te spelen, ondanks de kou. De banen lagen er goed bespeelbaar bij en het clubgebouw en ook alles daaromheen keurig schoon, dankzij de vele vrijwilligers van onze club.

De zondagcompetitie startte op maandag 1e Paasdag. Het eerste gemengde team, uitkomende in de 4e klasse landelijk op zondag, speelde thuis tegen Kalkwijck uit Hoogezand. De enkelspelen resulteerden in een 2-2 puntendeling, winst voor de heren Yannick van der Wal en Paul Holtkamp. De beide dubbelspelen, damesdubbel van Lisette Dalmolen en Pauline Loerakker en de herendubbel Yannick van der Wal en Paul Holtkamp, werden gewonnen en vervolgens ook de gemengd dubbelspelen, waardoor de eindstand 6-2 werd.

Het tweede gemengde team, spelend in de 5e klasse, speelde thuis tegen het eerste team van Muntendam. Eindstand 4-4. De punten werden behaald door het winnen van de beide herenenkels door Gosse Bouter en Niek Schipper. Gosse Bouter en Jorrit Bock in de herendubbel en het gemengd dubbel van Jorrit Bock en Esther Fleurke, uitgespeeld in de regen.

Het 3e gemengde team, uitkomend in de 6e klasse, had een verre uitwedstrijd tegen de studenten van TAM uit Groningen (gespeeld op het park van Winsum). Helaas werd hier alleen de damesdubbel in winst omgezet.

Mocht u een keer willen kijken op zaterdag en/of zondag: zeer zeker de moeite waard op ons mooie park. De overige ploegen komen uit op woensdagmiddag, donderdagmorgen, donderdagavond of maandagmiddag. Ook daar bent u van harte welkom.