Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendam 1894 (zon) simpel langs Alteveer

Door op maandag, 9 april, 2012 - 19:55

VOETBAL - Veendam 1894 (zon) heeft afgelopen zondag op eigen veld Altveer simpel met 4-1 aan de kant geschoven. Hiermee herstelde de ploeg van Hans Kamphuis zich van de 3-3 remise enkele dagen eerder tegen BATO.

Om mee te blijven doen in de spannende titelstrijd in de 4e klasse C was de opdracht vooraf heel eenvoudig: winnen! Gezien het eindresultaat heeft Veendam 1894 deze opdracht met goed gevolg volbracht.

Het veldspel was voor verbetering vatbaar, maar in deze fase van de competitie draait het om de punten. Voor rust had Veendam 1894 de overhand zonder dat het publiek werd verwend met oogstrelend voetbal. De openingstreffer van Johan van der Veen uit een strafschop paste wat dat betreft in het wedstrijdbeeld.

De thuisploeg verzuimde vervolgens door te drukken waardoor Alteveer iets beter in het spel kwam. Veendam 1894 kroop zelfs enkele keren door het oog van de naald bij goede mogelijkheden van de gasten. Daarna leek Veendam 1894 het duel te beslissen middels de 2-0 van Johan van der Veen.

De Veendammer goaltjesdief kopte tegendraads raak uit een puike voorzet van Ricardo Brongers. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Veendam 1894 totdat vlak na de pauze Alteveer via Ray den Boef voor 1-2 zorgde.

De thuisploeg was wakker geschud en zorgde vervolgens via treffers van Lars Brouwer (55e min) en Kevin Schuring (75e min) voor de 4-1 eindstand. Deze ruime marge kwam het laatste kwartier niet meer in gevaar, waardoor zonder geweldig te spelen wel op eenvoudige wijze werd gewonnen.

Komende donderdag staat de topper in Zuidbroek tegen ZNC op het programma. De ploeg die weet te winnen nadert koploper Muntendam tot op één punt.