Veendam 1894 (zat) nipt langs Zuidhorn

Door op maandag, 9 april, 2012 - 16:54

VOETBAL - Veendam 1894 boekte afgelopen zaterdag een nipte maar terechte 1-2 overwinning in en tegen Zuidhorn. Bij rust leidde de ploeg van trainer/coach Harrie Hulsing met 0-1. Door deze zege behoudt Veendam 1894 de aansluiting met de subtop in de 4e klasse C.

In Zuidhorn was er gedurende de gehele wedstrijd van goed voetbal geen sprake. Veendam 1894 voetbalde iets makkelijker, maar grote kansen werden er niet gecreƫerd. De openingstreffer was dan ook niet het gevolg van een goed lopende aanval, maar viel te noteren uit een dood spelmoment.

Halverwege de eerste helft schoot Mehmet Katircioglu uit een prima hoekschop van Raymond Dijk tegen bal tegen de touwen: 0-1. De thuisclub drong vervolgens iets meer aan maar verder dan een prachtig afstandschot op de paal kwamen de groenhemden niet.

Na de pauze was Veendam 1894 bevreesd voor een offensief van Zuidhorn, aangezien zij in een spannende degradatiestrijd zijn verwikkeld. In de eerste minuut na rust bracht Harrie Hulsing jr. met een puntgave treffer de stand echter op 0-2. Een geweldige opsteker voor de geelzwarten die vervolgens niet echt meer in de problemen kwamen. Zuidhorn miste namelijk de overtuiging en het raffinement om Veendam 1894 echt pijn te doen.

In de slotfase leek het nog wel even spannend te worden toen de thuisploeg via een benutte strafschop de marge verkleinde, maar verder lieten de gasten het niet komen. Veendam 1894 blijft hierdoor in het spoor van de topploegen in de 4e klasse C, die gezien de vele kanshebbers en het geringe puntenverschil veel wegheeft van de Nederlandse eredivisie.

Komende dinsdag staat de inhaalwedstrijd in Ten Post tegen het plaatselijke TEO op het programma.