Brons voor Meijer op NK Judo

Door op maandag, 9 april, 2012 - 12:56

Tekst Judoschool Veendam

JUDO
- Op het Nederlands Kampioenschap -17 haar heeft Elisabeth Meijer een derde plaats weten te behalen. De judoka van Judoschool Veendam kwam na een lange periode van blessureleed weer uit op een groot kampioenschap. Dat de judoka weer terug is van weggeweest wetrd afgelopen zaterdag wel duidelijk.

De voorronden werden met volle punten overtuigend gewonnen. In de halve finale werd nipt verloren van de latere kampioen Zijtveld uit Zutphen. In de wedstrijd om de derde plaats wist Elisabeth binnen 20 seconden een prachtig punt te scoren en daarmee de derde plaats veilig te stellen.

De overige judoka's van Judoschool Veendam kwamen ook goed voor de dag. Anniek Potze plaatste zich eveneens voor de strijd om het brons. In een zeer spannende wedstrijd werd in de verlenging helaas verloren waardoor Anniek net buiten het podium kwam.

Sije Wiersma en Alex Behrent kwamen bij de beste 9. Voor Sije had er meer ingezeten, hij liet zich na een zwaar overwicht in zijn wedstrijd helaas verrassen.

Nick Hoeksema wist in de klasse -81 kilogram ondanks een ruime voorsprong in zijn tweede wedstrijd nog geen wedstrijd te winnen.

Over 2 weken zal trainer Marcel Joling met de Judobond Nederland afreizen naar het Tsjechische Teplice. Judoka Anniek Potze is door de bond geselecteerd voor een European cadet cup.