Overslaan en naar de inhoud gaan

Hand-in-Hand achter SC Veendam staan

Door op zondag, 8 april, 2012 - 20:13

 

Tekst Jacob Kuipers

HAND-IN-HAND - Voorafgaand aan de wedstrijd SC Veendam - SC Cambuur werd er om 18.00 uur een fotosessie belegd. In de middencirkel van het hoofdveld werden diverse feestelijkheden gehouden en dat alles om SC Veendam voor komend seizoen in stand te houden. Met andere woorden: om het begrotings tekort te dichten. De journaille maakte een foto van veel hartstochtelijke fans. Of ze nou in beroeps- of hun dagelijkse kleding waren, het maakte niks uit. Hand en hand kameraden was het credo.

SC Veendam had speciaal voor deze gelegenheid commissaris Max van den Berg van de provincie Groningen uitgenodigd. Ook wethouder Henk Jan Schmaal van de gemeente Veendam was present. Verder zag ik de oud-journalist Dick Heuvelman van het Dagblad van het Noorden. De oud-voetballers Henk Nienhuis, Simon Zoeterbier, Wout Bosman en Lesmond Prinsen en Angelo Cijntje en columnist Herman Sandman.

Vooraf aan deze fotosessie werd er een wedstrijd gespeeld tussen zakenlieden van SC Veendam en SC Cambuur. En deze match werd geleid door scheidsrechter Willem Molema. En om de tijd te ‘doden' neusde ik even rond door het stadion en kwam in de middenverdieping terecht. Daar ontmoette ik gastvrouw Pieta Loots, al 18 jaar praat ze daar de boel aan elkaar.

Intussen kwam ook zakenman Geert Stuve aanschuiven en hij vertelde dat er in deze omgeving toch bedrijven moeten zijn die SC Veendam de helpende hand willen toesteken. En verder was Stuve verantwoordelijk voor de transfer van Ruben Schaken naar SC Veendam. En niet Joop Gall en zijn toenmalige schoonvader Lambeck wat algemeen gesuggereerd wordt.

Ook de supportersvereniging probeert gelden op te halen voor SC Veendam.

En de paashaas droeg ook zijn steentje bij.