Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaaroverzicht 2012 - februari

Door op donderdag, 20 december, 2012 - 17:56

Samengesteld door Ingrid van der Tuin

Woensdag 1 februari
Het is koud, want het vriest 's nachts én overdag. Vrijwilligers zijn met man en macht bezig om de ijsbanen in Veendam en omgeving klaar te maken. De Praktijkschool Winkler Prins aan het Jan Salwaplein heeft een eigen ijsbaan.

Vrijdag 3 februari
Veendam is in de ban van het winterse weer. Er wordt druk geschaatst op ijsbanen en natuurijs en sinds er sneeuw ligt is het aantal kinderen op een slee niet te tellen. Een hond zakt door het ijs op het Langeboschmeer en wordt gered door politie en brandweer.

Vanwege het weer is het duel tussen SC Veendam en FC Emmen afgelast.

Zaterdag 4 februari
In de vroege ochtend overlijdt de Veendammer E. Cakici na een schietpartij in een kroeg in Groningen. Een paar dagen later zal de Franse politie een verdachte van deze moord arresteren.

Dinsdag 7 februari
De peuters van "Ukkiemorgen" aan de Langeleegte vieren feest. Al 30 jaar kunnen kinderen van 2 tot 4 jaar met elkaar spelen onder begeleiding van enthousiaste, vrijwillige peuterjuffen. Deze ochtend mogen ze verkleed komen en krijgen een cadeautje, ter ere van het 30-jarig bestaan.

 

Een 14-jarige jongen is aangehouden op de scholengemeenschap Winkler Prins wegens mishandeling van een 15-jarige Veendammer. De mishandeling is te zien op beelden van een beveiligingscamera.

Woensdag 8 februari
Tijdens een verkeersongeval op de A7 bij Scheemda overlijdt een 16-jarig meisje uit Veendam.

Zaterdag 11 februari
Ruim 1400 schaatsers doen mee aan de Mini Elfstedentocht op het ijs van Borgerswold en Langeboschmeer, georganiseerd door de Tennisclub Veendam.

Grand Café Pand 49 is sinds kort terug in Veendam op het vertrouwde adres Bocht Oosterdiep 49. Ondanks dat de deuren inmiddels geopend zijn, trapt Pand 49 vanavond af met een groot openingsfeest in Valentijnsfeer.

Dinsdag 14 februari
‘s Middags is er een muziekspektakel voor 55-plussers van de wijk Sorghvliet in MFC de Breehorn. Verschillende artiesten, waaronder Imca Marina, zorgen voor gezelligheid en alle stoelen in de zaal zijn dan ook bezet.

De politie houdt 2 jongens van 13 en 14 jaar aan op verdenking van brandstichting en vandalisme bij het volkstuinencomplex aan de Toene.

Woensdag 15 februari
De Mgr. Bekkersschool loopt een carnavalstocht. Leerlingen en het onderwijzend personeel zijn uitgedost in schitterende carnavalskleding.

Vrijdag 17 februari
SC Veendam haalt zijn eerste punt in 2012 tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht.

Zondag 19 februari
De Veendammer stichting Energy4kids houdt een spectaculaire indoorspinningmarathon in cultuurcentrum vanBeresteyn. Het 6 uur durende evenement levert € 13.737,50 op ten behoeve van onderzoek naar een medicijn voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte.


Maandag 20 februari
Vandaag rukt de brandweer 3 keer uit. 's Ochtends bevrijden ze een bestuurster van een auto na een botsing met een vrachtwagen op de N33. Ook zijn ze aanwezig na een botsing op de kruising Boven Oosterdiep met de Van Stolbergweg. 's Avonds wordt de brandweer nogmaals opgeroepen. De vaatwasser in de kantine van supermarkt Jumbo staat in brand. Voordat ze ter plaatse zijn is de brand door de bedrijfsleidster en een omstander geblust.

Woensdag 22 februari
's Ochtends is tot opluchting van vele automobilisten de Stationsbrug in Wildervank teruggeplaatst. De brug ging eind januari naar een werkplaats voor groot onderhoud.

Zaterdag 25 februari
De liefhebsters van mooie kleding, ondergoed en schoenen zijn te vinden in cultuurcentrum vanBeresteyn voor het halfjaarlijkse dagje "outlet-shoppen". Verschillende Veendammer ondernemers bieden mooie spullen aan tegen aantrekkelijke prijzen.

De supportersvereniging "Langeleegte" houdt een klaverjasmarathon. Er zijn 32 deelnemers en Trijntje Smit wint.

Dinsdag 28 februari
In de winkel van Expert aan het Prins Hendrikplein wordt een informatieavond gehouden over de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van televisie en internet. De winkel wordt druk bezocht.

Woensdag 29 februari
Patrick Haan is voor het eerst te beluisteren op radio 5. Vorige week is de programmamaker uit Veendam via Radio Parkstad benaderd door de redactie van de NCRV voor het muziek- en informatieprogramma "Plein 5".