Overslaan en naar de inhoud gaan

Jaaroverzicht 2012 - maart

Door op vrijdag, 21 december, 2012 - 09:00

Samensgesteld door Ingrid van der Tuin

Vrijdag 2 maart
De tuinbeurs Tuin&Zo is een groot succes. In de Sorghvliethal tonen ruim 40 standhouders uiteenlopende tuinproducten. De organisatie is tevreden over de beslissing om het evenement van Winschoten naar Veendam te verplaatsen.

Woensdag 7 maart
Vanmorgen wordt de eerste glasvezelaansluiting actief gemaakt. Voorzitter van Stichting Kabelnet Veendam Haijo Huising verricht daarvoor de handeling in het appartementencomplex bij de familie Norda in Wildervank. Behalve een bos bloemen krijgt de familie een half jaar lang gratis tv, internet en telefonie.

De Margaretha Hardenbergschool protesteert tegen de bezuinigingen op het bijzonder onderwijs, die minister Van Bijsterveldt heeft voorgesteld. Met een fluitconcert proberen zij de minister terug te fluiten.

Donderdag 8 maart
Het project "Goud leven" organiseert in het Veencompas een informatiemarkt voor 55-plussers over bewegen, gezonde voeding en leefstijl. De markt wordt goed bezocht en het is dan ook af en toe dringen geblazen bij de stands.

's Avonds plaatsen brandweerlieden uit Veendam een gedenkteken ter nagedachtenis aan collega Wiebe de Vries. Het is precies 2 jaar geleden dat hij overlijdt tijdens het blussen van een brand.

Zaterdag 10 maart
ZPC Bubble organiseert een wedstrijd van de verenigingscompetitie. Zo'n 180 zwemmers van 7 verschillende clubs uit Groningen en Drenthe doen mee. Verschillende zwemmers van ZPC Bubble halen persoonlijke records.

Dinsdag 13 maart
Met de aanhouding van 5 mannen uit Veendam lost de politie tenminste 25 diefstallen van koper en gereedschap op. De diefstallen zijn in de hele provincie gepleegd in de periode van januari 2011 tot en met januari 2012. De officier van justitie beslist wat er met de verdachten gaat gebeuren en hoe de schade van ruim 2 ton verhaald kan worden.

Woensdag 14 maart|
Vandaag start de boekenweek met het thema "Vriendschap en andere ongemakken". Burgemeester Meijerman krijgt de eer om als eerste in het vriendenboekje van de bibliotheek te schrijven. Hij mag zich nu "vriend van de bibliotheek" noemen.

Vrijdag 16 maart
4 Leerlingen uit VWO 6 van de Winkler Prins zijn in het Freudenthal Instituut in Utrecht in verband met de nominatie van hun wiskunde B-groepswerkstuk. Het werkstuk behoort volgens de beoordelingscommissie tot de beste 10.

Vandaag en morgen staat Veendam in het teken van de landelijke vrijwilligersactie ‘NL DOET', georganiseerd door het Oranjefonds. O.a. in MFC de Breehorn, verpleeghuis Meander, Scouting Veendam en de Sintcentrale worden klussen gedaan door vrijwilligers.

Vanavond en morgenavond is het swingen geblazen in de Sorghvliethal. Evenementenplein Veendam BV organiseert het tweede Indoor Music Festival. Er zijn 4000 bezoekers om te kijken naar optredens van o.a. Jan Smit, 3J's, René Becker en Vangrail.

Maandag 19 maart
Op begraafplaats Buitenwoelhof worden tientallen grafstenen verwijderd. Het gaat om monumenten waarvan de nabestaanden afstand hebben gedaan van de grafrechten. De graven blijven voorlopig onaangeroerd.

Dinsdag 20 maart
Rond 6 uur 's ochtends is er een explosie door onbekende oorzaak aan de Havenstraat. Er breekt direct brand uit in het pand. De inwoner wordt met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en overlijdt de volgende dag.

Vrijdag 23 maart
Luuk Staal, leerling VWO 3, wint het negentiende Winkler Prins Dictee der Nederlandse taal. Dit dictee wordt elk jaar gehouden in de aula van de scholengemeenschap Winkler Prins en georganiseerd door de Lions Club in Veendam.

Zaterdag 24 maart
De wielervereniging Stormvogels Veendam organiseert de 25e Grote Omloop van de Veenkoloniën/HEPRO. Het parcours is 154 km lang en gaat door Oost-Groningen. De wielerploegen komen uit heel Nederland en één ploeg komt uit België. Rudy Vriend, wielrenner van NWVG uit Groningen, wint de omloop.

Woensdag 28 maart
De kermis in Veendam is van start gegaan! Zoals gewoonlijk wordt de kermis gehouden op het Museumplein en duurt 5 dagen.

Op de jaarvergadering van het Christelijk Mannenkoor Veendam worden 2 totaal verraste leden in het zonnetje gezet vanwege hun 40-jarig lidmaatschap. Jan Bosdijk en Frans de Wit ontvangen een oorkonde van de KCZB en Harry Pater, de nieuwe voorzitter van het koor, speldt hen een insigne op.

Donderdag 29 maart
De nieuwe winkel van Valkema Sport wordt feestelijk geopend. De winkel is 40 jaar geleden op bescheiden wijze gestart aan de Kerkstraat West, maar is uit zijn jasje gegroeid. Nu is Valkema Sport gevestigd in een pand op de plek waar vroeger Scheer en Foppen zat.

Vrijdag 30 maart
Het is Nationale Pannenkoekdag, daarom bakken kinderen van OJBS De Ommewending pannenkoeken met cliënten van Zorggroep Meander op 3 locaties in Veendam.

Zaterdag 31 maart
Op het Museumplein houdt de politie 2 tieners (14 en 15 jaar) aan voor mishandeling van een 14-jarige jongen. Het drietal had om onbekende reden ruzie gekregen.

SC Veendam verkeert in financiële moeilijkheden. Er is een brandbrief uitgegaan naar sponsoren en relaties van de club.