Overslaan en naar de inhoud gaan

Expositie Foto National in vanBeresteyn

Door op donderdag, 5 april, 2012 - 18:54

EXPOSITIE - De Bond van Nederlandse Amateur Fotografen Verenigingen (Fotobond) organiseert jaarlijks een reizende tentoonstelling onder de naam Foto Nationaal.
Dit paradepaardje van de Fotobond toont het beste foto¬werk van de Nederlandse vrijetijdsfotografen.

Deelname aan Foto Nationaal is uitsluitend mogelijk op uitnodiging. Hiervoor komen fotografen in aanmerking die het predicaat Bonds Meester Klasse (BMK) hebben verworven en fotografen die in het bezit zijn van internationale onder-scheidingen (FIAP). Ook zij die na eerdere ballotage toegelaten zijn tot gespecialiseerde richtingen in de fotografie zoals o.a. Portretfotografie, Natuurfotografie, of Journalistieke fotografie ontvangen een uitnodiging voor deelname aan Foto Nationaal.

Het betreft hier dus inzendingen uit de top van de amateurfotografie in Nederland. Elke inzending bestaat uit een portfolio van vijf werkstukken met een thematisch verband. Een jury selecteert uit de inzendingen maximaal 20 collecties, die tezamen een hoogwaardige expositie vormen. Er wordt geen rangorde in de geselecteerde collecties aangegeven, wel kan de jury enkele inzendingen als een "opmerkelijke serie" aanmerken.

Foto Nationaal wordt op een achttal plaatsen in het land gedurende circa vier weken tentoongesteld. De rondreis begint op 5 november 2011 in Rotterdam met een feeste-lijke opening in het Nederland Foto Museum. Daarna volgen exposities in Goes, Almere, Hengelo, Epe, Veendam, Beek (L) en Veldhoven.
Begin augustus 2012 gaan de werkstukken weer terug naar de fotografen.

Expositie Foto National van 6 april tot 14 mei in vanBeresteyn, Museumplein 5 in Veendam.