Overslaan en naar de inhoud gaan

Voertips Koikarpers, waterkwaliteit en nieuwe vissen

Door op dinsdag, 3 april, 2012 - 16:17

Tekst Kiëta koi

KOI - Het is alweer bijna Pasen. Wij zijn beide paasdagen geopend van 12:00-16:00 uur, dus plan ook een bezoekje aan Kiëta koi.

Nu het betere weer is aangebroken, is het tijd om uw waterwaarden weer te controleren, of te laten controleren.

Kijk goed of de testsets nog aan de houdbaarheidsdatum voldoet. Dit geldt zeker ook voor het voer, oud voer is zeer slecht voor uw koi.

Voer spaarzaam, uw filter heeft de tijd nodig om weer op te starten. We hebben voer dat geschikt is om vanaf 6 graden te voeren, daarboven hebben we de gehele lijn van Musashi op voorraad.

Dit jaar uitgebreid met Gammarus, kleine kreeftjes, en Silkworms, zijderupsen. Tevens hebben we nu Musashi Clay Mix Plus, een klei zonder zinkoxide, met bacteriën en extra antioxidanten toegevoegd, een aanwinst voor een schone en heldere vijver.

Op dit moment is de temperatuur van het water, bij ons in de bakken 13 a 14 graden. Indien het verschil niet groter is dan twee graden met uw vijver dan kunt u de bestelde vissen ophalen of kijken voor een nieuw juweel.

De eerste koishow van het jaar zit er al weer op. De Interkoi 2012 is een groot succes geworden. We hebben negen prijzen gewonnen. De most unique , drie eerste prijzen en vijf tweede prijzen.

Onze prijswinnaars zullen binnenkort in de showroom van onze website gepresenteerd worden.

Vanaf heden zijn we weer geopend vanaf woensdag tot en met zondag. Kijk voor de nieuwe openingstijden op onze site.

De nieuwe vissen zijn met Pasen ook binnen. We hebben vissen van Kawakami (Tosai van 7 tot 9 cm), Hasekawa (Tosai, tateshita mix), Yamaju (Tosai HQ shusui en (pearl) ochiba chigure), Torazo (tosai mix) en anderen.

Deze vissen zitten nog in quarantaine maar kunnen natuurlijk wel bewonderd worden. Binnenkort verwachten we nog vissen van Minuma(goshiki van een van de beste goshiki-kwekers), Dainichi (Tosai tategoi jumbo showa) en Hoshikin (Tosai HQ Tancho).

www.kietakoi.nl