Veendam 1894 (zon) moeizaam langs Siddeburen

Door op maandag, 2 april, 2012 - 18:36

VOETBAL - De voetbalwereld zit zoals bekend vol met clichés. ‘Kampioen wordt je tegen de kleintjes' is slechts één voorbeeld uit deze keur aan voetbalwijsheden. Mocht dit inderdaad waar zijn dan heeft Veendam 1894 afgelopen zondag uitstekende zaken gedaan.

In eigen huis werd Siddeburen met 2-1 over de knie gelegd. Een moeizame zege in een wedstrijd die maar langzaam op gang kwam. Voor rust kregen de toeschouwers een saaie 1e helft te zien waarin beide ploegen weinig wisten te creëren, maar na de pauze werd dit met in totaal 3 doelpunten ruimschoots goed gemaakt.

Het was uiteindelijk Arnoud Bentum die de ban brak namens Veendam 1894. De youngster zette goed door na een lange pass van Ricardo Brongers en toen de keeper eenmaal was gepasseerd bleek het binnenschieten van de openingstreffer een koud kunstje. Deze treffer zorgde niet voor de gehoopte bevrijding en de thuisploeg bleef het moeilijk houden met het stugge en goed georganiseerde Siddeburen.

Halverwege de 2e helft was een communicatiefout achterin bij Veendam 1894 zelfs de inleiding voor de gelijkmaker. Ondanks deze tegenslag werd de rug gerecht en resulteerde hernieuwd Veendammer offensief uiteindelijk in de winnende goal van Bart Eikens. Arnoud Bentum was daarna nog een paar keer dicht bij een derde treffer, maar het bleef bij 2-1.

Een knappe overwinning als in ogenschouw wordt genomen dat door personele problemen een beroep werd gedaan op maar liefst vijf A-junioren. Met name het optreden van Beau Huizing stemde trainer Kamphuis tot grote tevredenheid. A

anstaande donderdag staat de inhaalwedstrijd tegen BATO (thuis) op het programma en komende zondag ontvangt Veendam 1894 het lastige Alteveer. Uitermate belangrijke wedstrijden in de bloedstollende titelrace in de 4e klasse C.