Veendam 1894 (zat) sneu onderuit tegen Gronitas

Door op maandag, 2 april, 2012 - 18:35

VOETBAL - Veendam 1894 moest afgelopen zaterdag op bezoek bij koploper Gronitas. Vanwege de personele problemen en de mindere fase waarin de geelzwarten zich momenteel bevinden niet bepaald een duel om naar uit te kijken. Veendam 1894 miste om uiteenlopende redenen een waslijst aan spelers, waardoor er een beroep werd gedaan op Rolf Brouwer, Erwin Stant en Christiaan Rolf van het 2e elftal.

Zij speelden zonder uitzondering een uitstekende wedstrijd, maar konden een nederlaag uiteindelijk niet voorkomen. Toch kan Veendam 1894 ondanks een 3-1 nederlaag terugkijken op een goede wedstrijd. Beide partijen waren het er na afloop over eens dat een gelijkspel de verhoudingen het beste had weergegeven.

In de eerste helft had de thuisploeg een veldoverwicht maar grote kansen werden er niet gecreƫerd. Veendam 1894 kwam daarentegen uit de counter wel een paar keer gevaarlijk opzetten maar Harrie Hulsing jr. en Thomas Koolhaas wisten hun kansen niet te verzilveren. De openingstreffer die de Veendammers halverwege de eerste helft kreeg te verwerken kwam dan ook enigszins uit de lucht vallen. Toen op slag van rust de tweede treffer van Gronitas viel te noteren leek de koploper helemaal op rozen te zitten.

De gehavende ploeg van Hulsing sr. toonde echter veerkracht en ging na rust, met de wind in de rug, direct op jacht naar de aansluitingstreffer. De beloning volgde al na vijf minuten toen Thomas Koolhaas een door de Gronitas-keeper half verwerkte voorzet genadeloos in het dak van het schoot. Daarna zette Veendam 1894 aan en leek de gelijkmaker een kwestie van tijd.

Een tweede treffer bleef echter uit en naarmate de tijd wegtikte nam het Veendammer offensief af. Aan de andere kant maakten de stadjers in de slotfase aan alle onzekerheid een einde door uit een counter voor 3-1 te zorgen. Ondanks deze zure en misschien ook wel onterechte nederlaag kan Veendam 1894 terugzien op een goede wedstrijd. Iets dat perspectief biedt voor de slotfase van de competitie.