Overslaan en naar de inhoud gaan

Harmonieorkest Voorwaarts voor concert naar Gramsbergen

Door op maandag, 2 april, 2012 - 18:00

VOORWAARTS - Na het succesvolle Voorjaarsconcert op zaterdag 10 maart jl., is Harmonieorkest Voorwaarts Veendam benaderd om op zaterdag 14 april a.s. zijn medewerking te verlenen aan een dubbelconcert in Gramsbergen (Overijssel).

Het concert zal georganiseerd worden door het plaatselijke harmonieorkest Harmonie Crescendo. Dit orkest bestaat uit bijna 50 leden en staat onder leiding van dirigent Gerben Pol. De vereniging stelt zich, net als Harmonieorkest Voorwaarts, ten doel om op een plezierige wijze kwalitatief goede muziek te maken. Nadat Crescendo in 2005 Nederlands Kampioen werd in de 4e divisie, zijn zij gepromoveerd naar de 3e divisie.

In eerste instantie zou een andere vereniging meewerken aan het dubbelconcert van de Gramsberger vereniging, maar deze trok zich ter elfder ure terug. Crescendo benaderde daarop Harmonieorkest Voorwaarts met het verzoek de leeggevallen plek in te nemen. De leden van Voorwaarts reageerden enthousiast en verheugen zich op dit uitstapje buiten de eigen gemeentegrens.

Na jaren van teruglopende ledenaantallen en weinig optredens, zit het Veendammer harmonieorkest al enkele jaren duidelijk in de lift. Mede dankzij de enthousiaste muzikale leiding van dirigent Ruud Extra, heeft het harmonieorkest zich kwalitatief sterk verbeterd en treedt het vaker op. Daarnaast is het ledenaantal sterk gestegen en heeft het orkest nu ongeveer 35 leden en 10 aspirant-leden; een verdubbeling in 5 jaar tijd. Het feit dat bijna een derde van de leden buiten de gemeente Veendam woont, benadrukt de regionale functie van de vereniging.

Tijdens het concert in Gramsbergen zal Voorwaarts werken uit het eigen Voorjaarsconcertprogramma ten gehore brengen aangevuld met een aantal nieuwe werken. Het concert begint om 20:00 uur en wordt gehouden in de Vlaswiekkerk, Burg. Van Riemsdijkstraat 2 te Gramsbergen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.harmonieorkestvoorwaarts.nl.