Overslaan en naar de inhoud gaan

Motorrijders EggRun delen paaseierenen cadeautjes uit aan kinderen

Door op maandag, 2 april, 2012 - 12:00

Bijdrage van Gerard Martens

EGGRUN - De Eggrun is een jaarlijkse motortoertocht, waarbij motorrijders patiëntjes in ziekenhuizen en bewoners van geestelijke gezondheidszorg-instellingen verrassen met paaseieren en cadeautjes.

Stichting EggRun Nederland is een aantal jaren geleden opgericht. Aanleiding was de wens van een kankerpatiëntje. Die wens was het geluid van een Harley-Davidson op een cassettebandje. Een verpleegster heeft toen een brief naar een motorclub geschreven met het verzoek of zij het geluid konden opnemen.

De motorclub is toen met al haar leden naar het ziekenhuis gereden zodat het patientje het geluid zelf kon opnemen. Sinds die tijd is er altijd rond Pasen de EggRun waarbij honderden motoren verzamelen en in groepen rijden naar verschillende ziekenhuizen om knuffels en paaseitjes uit te delen.

Zaterdag 31 maart was het zover. Kinderen in ziekenhuizen in o.a. Groningen, Winschoten en Stadskanaal kregen bezoek van de motorrijders en werden blij verrast met paaseieren en cadeautjes.

Onze fotograaf Gerard Martens doet verslag. Hij was één van die motorrijders en was op bezoek bij de kinderen in het Medisch Centrum Leeuwarden. 


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum