Overslaan en naar de inhoud gaan

Open dag tennisclub Veendam

Door op maandag, 2 april, 2012 - 12:00

Tekst Jacob Kuipers 

OPEN DAG
- Wat SC Veendam bijna niet op het voetbalveld lukt, doen ze wel op de tennisbaan. Doelman Leonard Nienhuis en zijn maatje Lars Lambooij wonnen het toernooi van de Veenkoloniën tijdens de open dag van tennisclub Veendam. Dat is een toernooi waar allerlei verenigingen aan mee kunnen doen. Het is de tweede achtereenvolgende keer dat SC Veendam het toernooi won. Vorig jaar wonnen Lars Lambooij en Sander Rosema het toernooi.

De partij van SC Veendam trok veel toeschouwers waaronder tandarts Van der Wal. De tennissende tandarts bekeek de partij heel geconcentreerd. En hij was onder de indruk van de tennissende voetballers. Van der Wal vond dat voetballers veel bal gevoel hebben en "daar kan ik wel wat mee doen, om deze jongens nog beter te maken", was het kritische commentaar van trainer Van der Wal. Wat verder ook de aandacht trok waren de trainingen van de aanstormende tennisjeugd.

Onder begeleiding van twee clubtrainers van TC Veendam mochten ze proberen om het balletje over het net slaan. Bij sommigen lukte dat wel, maar bij heel veel van het kleine grut was het nog een groot probleem. Maar een ding was wel aanwezig bij de kleintjes, ze hadden er plezier in. En dat allemaal onder het toeziend oog van veel ouders en opa's en oma's. Op zondag 1 april is het vrij tennissen en iedereen mag iedereen meenemen.

In de kantine was het een komen en gaan van veel leden die de pasjes voor het komend tennisseizoen weer kwamen ophalen. Ook achter de bar hadden de barkeepers het druk en dat tekent toch de sfeer dat de tennissport leeft. Dus mensen mochten er onder jullie nog mensen zijn die na het zien van het spelletje besmet werden door het tennisvirus. Dan ontarmd de club jullie met open armen.

Zo'n open dag komt niet maar zo uit ‘de lucht' vallen. Daar is heel veel voorwerk voor nodig. De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) doet veel landelijke reclame. Ze sturen elke vereniging een landelijke promotie pakket, zoals flyers, posters en vlaggen. En ook wordt alle informatie via het internet verspreid. Bestuurslid Jeroen Smit: "Als vereniging moet je er voor zorgen dat het onder onze eigen leden en onder de Veendammers promoot. Dat hebben we gedaan via kranten artikels, websites en dergelijke".

Smit meent dat de tennisclub het volgend jaar net zo moet doen. "De KLNTB geeft je allerlei informatie en dat voer je uit en je hebt als het ware geen eigen inbreng". Een eigen inbreng mag wel. De KNLTB zegt dat je zo'n open dag verspreiden mag over een week. "Als wij als organisatie hier de hele week moeten staan is dat ook geen goed idee. We doen het gewoon in het weekend", zegt Smit.

Dus volgend jaar geen ópen week'. Smit vervolgd: "We moeten gewoon zorgen dat er volgend jaar nog meer mensen zijn. Nog meer aandacht aan besteden". Maar de weergoden hebben de open dag geen ‘nat pak' bezorgd maar wel veel wind en kou. En als er veel hemelwater naar beneden had gevallen, dan hadden de tennissers de hal als alternatief.