SC Veendam had meer verdiend tegen Fortuna Sittard

Door op zaterdag, 31 maart, 2012 - 07:57

Tekst Jacob Kuipers

VOETBAL
- SC Veendam liet zich in de eerste helft het ‘kaas van het brood eten' in het uitduel tegen Fortuna Sittard. Na drie minuten was het al raak voor de Fortunezen. Na de thee beten de Veendammers fel van zich af en ze kregen kansen, maar de doelgerichtheid liet te wensen over. En voor de zoveelste keer werd er weer een verliesbeurt geleden van 1-0.

De in de in het ‘maagdelijke'wit gestoken Veendammers hadden een hele slechte start. Na drie minuten spelen was het al ‘bingo'. Danny Scheurs scoorde vanuit een hoekschop de 1-0. De twee centrale verdedigers van SC Veendam liepen elkaar in de weg en zodoende kon Scheurs gemakkelijk de 1-0 aantekenen. Ja en dan wordt het voor Veendam ‘kwaad kersen eten' als er nog 87 minuten gespeeld moet worden.

Daarna moest doelman Leonard Nienhuis al zijn talenten tonen om een doorgebroken speler van de thuisclub de doorgang te beletten. En ook bij een vrije trap was de Veendammer doelman paraat. Eindelijk werd Veendam ‘wakker', Petrit Hoxhaj liet een vrije trap van zijn voet vertrekken en het ‘lederen monster' ging net naast het doel van Fortuna Sittard.

Maar Fortunees Hoesen antwoordde gelijk door bijna 2-0 op het scorebord te zetten. En dat was op slag van rust. Na de thee voetbalde Veendam met veel overgave. Mitsh Apau liet een paar tegenstanders achter zich en lanceerde Lars Lambooij die net over schoot. Ook Johnatan Opoku kreeg nog een mogelijkheid om doel te treffen. Maar de doelman van Fortuna stond op zijn plaats. En het bleef voor Veendam bij een 1-0 nederlaag . En daar kon zelfs oefenmeester Gert Heerkes niks aan doen.