Overslaan en naar de inhoud gaan

Boek Klaas Fleurke over 'De fabriek van mijn vader'De geschiedenis van DWM en Avebe in Veendam

Door op vrijdag, 30 maart, 2012 - 16:00

DWM/AVEBE - ‘Een jaar of vier geleden ben ik aan iets begonnen, waarvan ik op dat moment geen flauw benul had wat het uiteindelijk zou gaan worden. Het is maar goed dat je niet alles van tevoren weet.

Omdat zoonlief besloot te stoppen met voetballen en ik geen voetbalverslagen meer hoefde te maken, belandde ik - om het zwarte gat enigszins op te vullen - in de wondere wereld van mijn jeugd.

Een jeugd vol met herinneringen aan de aardappelmeelfabriek in Veendam. Het leverde ongeveer vijftig korte verhalen op die al met al het beginpunt vormden van wat het nu is geworden: een beeldrijke en historische uitgave over deze bijzondere fabriek met als rode (in dit geval geelzwarte) draad de historische verbondenheid met de Veendammer voetbalclub' zo vertelt Klaas Fleurke.

Het boek zal eind mei bij Uitgeverij Profiel verschijnen (www.profiel.nl). Nieuwsgierig geworden naar wat er in die vier jaar is gebeurd? Op de website www.defabriekvanmijnvader.nl alvast wat antwoorden en alles over de voorintekenactie.


Folder voorintekenactie