Overslaan en naar de inhoud gaan

Feestelijke opening nieuwe allround sportzaak Valkemamet brede samenwerking

Door op vrijdag, 30 maart, 2012 - 08:15

SAMENWERKINGSVERBANDEN - Donderdagmorgen is de nieuwe winkel van Valkema Sport feestelijk geopend.

De winkel is volgens een uniek sportconcept opgezet. Naast dat er meer aandacht wordt geschonken aan sporten, waar in het oude pand onvoldoende plek voor was, zijn in eigen aparte ruimtes therapeuten gevestigd.

De sportmassage- en Shiatsu therapeuten Marchien Bos en haar collega Roel Stel hebben de handen ineen geslagen en in samenwerkingsverband een praktijk in de nieuwe winkel ondergebracht. Marchien had een zeer druk praktijk aan huis en met de samenwerking kan ze gaan minderen met deze drukke werkzaamheden. Voortaan wordt in hun gloednieuwe omgeving therapie gegeven aan sporters en aan niet-sporters. Ina Oortwijn heeft haar voetpedicure in het nieuwe pand ondergebracht. Elke praktijk heeft ook een eigen ingang. 

Daarnaast heeft Valkema Sport zich geprofessionaliseerd door samenwerkingsverbanden aan te gaan met o.a. een tennis, hardloop en een skispecialist. Valkema Sport, 40 jaar geleden op bescheiden wijze aan de Kerkstraat West gestart, is hiermee uitgegroeid tot een van de grootste allround sportzaken van het Noorden.

Al jaren is er behoefte geweest aan meer ruimte, aldus eigenaar Jack Hardijk. Die zeer enthousiast is over de verdubbeling van de winkelruimte. Het veel grotere assortiment is in het oog springend. Alle sporten hebben een eigen hoek gekregen. Ook is er de mogelijkheid om andere productgroepen te kunnen presenteren waar voorheen geen plek voor was. Te denken valt hierbij aan outdoor- en vrijetijdsproducten.

Door de winkel heen loopt een parcours dat niet alleen ter decoratie is. Hardloopschoenen kunnen worden uitgeprobeerd. En met een videocamera aan een computerprogramma gekoppeld kunnen beelden worden bestudeerd van de loop- en renhoudingen. Uiteraard was het ook tijdens de opening mogelijk om op deze wijze sportschoenen uit te proberen. De apparatuur was 's morgens net goed en wel geïnstalleerd. De sportpodoloog (voetspecialist) Henk Jager is iedere vrijdag aanwezig. 

De opening werd gevierd met veel taart. En onder het genot van koffie, thee, een drankje en lekkere hapjes werd de winkel bewonderd door klanten en ook door cliënten van de therapeuten. Die uiteraard ook zelf aanwezig waren. Voetpedicure Ina Oortwijn gaf behandelingen om kennis te laten maken met deze behandelmethode, waar ook ondergetekende een aangename uitwerking van ondervond.

De muzikale omlijsting werd verzorgt door de zangeres Eva Bos met zang- piano en gitaarspel (dochter van de therapeute Marchien Bos). Eva zong eigen arrangementen en oogstte er veel lof mee.

De nieuwe locatie van Valkema Sport is gelegen op de plek van de vroegere Scheer en Foppen aan de Kerkstraat.


Een Interview van Wim Dussel van Radio Parkstad.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum