Veendam 1894 (zon) wint simpel in Midwolda

Door op dinsdag, 27 maart, 2012 - 10:54

VOETBAL - Veendam 1894 maakte afgelopen zondag geen fout in de titelrace in de 4e klasse C. In Midwolda won de ploeg van Hans Kamphuis vrij eenvoudig met 2-6 van MOVV. Grote man aan de zijde van Veendam 1894 was Johan van der Veen met 5 doelpunten. Door deze zege blijven de Veendammers strijden om het kampioenschap in de 4e klasse C. Het duel tussen de titelkandidaat uit Veendam en de degradatiekandidaat uit Midwoldawas uiteindelijk een oneerlijke strijd. Behoudens een kleine fase in de eerste helft was het krachtsverschil simpelweg te groot om van een echte wedstrijd te spreken. Nadat Van der Veen in de 15e minuut Veendam 1894 op een 0-1 voorsprong had gezet brak de beste fase van MOVV aan. De thuisploeg nam zelfs de leiding met 2-1, maar nog voor rust boog goudhaantje Van der Veen deze achterstand om in een 3-2 voorsprong.

Na de pauze kwamen de Veendammers geen enkel moment in de problemen en werd er freewheelend uitgelopen naar een uiteindelijke 6-2 overwinning. Door een vrij weekend van ZNC en zege van Muntendam blijft het ongemeen spannend in de 4e klasse C. Volgende speelt Veendam 1894 een thuiswedstrijd tegen Siddeburen.