Overslaan en naar de inhoud gaan

Rollator spant de kroon bij tennisclub Veendam

Door op dinsdag, 27 maart, 2012 - 07:50


De vrijwilligers van tennisclub Veendam

Door groundsman Jacob Kuipers

ROLLATOR - Het leken wel een stelletje ontsnapte ouderen die achter een rollator liepen en er voor zorgden dat de belijning er in kwam. Maar niks was minder waar, het was een ingenieus idee van tennisclub Clias uit Wildervank. Maar daarover meer. De aanloop van het tennisseizoen 2012 was voor de tennisclub Veendam er één met hindernissen. Ten eerste waren de weergoden niet erg op de hand van de tennisclub. Regen en nog eens regen. En na lang wachten konden de banen dan eindelijk gefreesd worden.

Toen kwamen de vrijwilligers van de club er achter dat de uiteindelijke diepte (1 centimeter) niet gehaald kon worden. Omdat de messen van de freesmachine versleten waren. Dus, nieuwe messen gemonteerd en daarna weer aan de slag. En het resultaat was verbluffend. Omdat de banen 10 t/m 13 inmiddels al gefreesd waren moesten dezelfde banen onder de nieuwe messen worden gefreesd. Extra werk dus. Maar het eindresultaat loog er niet om.

Daarna waren er problemen met de banen 3 t/m 5. Deze banen waren afgelopen seizoen onderhevig aan veel wateroverlast. De eerste centimeter van het oppervlak was hoogstwaarschijnlijk vervuild en het klusteam van de tennisclub besloot om de eerste centimeter er af te halen en nieuwe gravel er weer neer te leggen. En dat werd een heidens karwei. Maar de vrijwilligers van de club besloten de handen uit de mouwen te steken en het slotsenario was een gloed nieuwe baan.

Daarna moesten de lijnen worden getrokken om de belijning er in te leggen. Normaliter gebeurde dat met een op een ‘scheuvel' lijkende werktuig. De collega's van tennisclub Wildervank hoorden hiervan en kwamen met een rollator op de proppen. De lachsalvo's van de Veendammer collega's waren dan ook niet van de lucht. De rollator werd aangepast tot een heuse lijnentrekker en de ‘bejaarden' trokken flink van leer. Na afloop was het klusteam van Veendam vol lof over het nieuwe werktuig.

Inmiddels bleef ‘luie Evert' de vrijwilligers trouw. Want de zon bleef maar schijnen en in no-time konden de stoere krachten van de club de ‘puntjes' op de i te zetten. De vrijwilligers die u op de foto ziet zijn de vaste krachten die ook elke donderdagmorgen acte the presence geven. Daarnaast werden er nog extra ferme krachten elders gevraagd. Ook deze mensen zijn tot het gaatje gegaan om de banen in een goede conditie te krijgen.

En tot slot was het Nanno Kamst die het terras een goede beurt gaf. In plaats van de ‘figuurzaag' had hij nu de hogedrukspuit in zijn handen. Een allround man dus.