Overslaan en naar de inhoud gaan

Festiviteiten tijdens start Energiewacht Tour Veendam

Door op zaterdag, 7 april, 2012 - 09:35

WIELRENNEN - Op zaterdag 7 april 2012 wordt de 4de etappe van de Energiewacht Tour verreden in de gemeente Veendam en Pekela. Start van de internationale ploegentijdrit voor vrouwen is vanaf 16.30 uur vanaf het Kerkplein in Veendam. De damesploegen finishen vanaf 17.00 uur in Oude Pekela op de Raadhuislaan. Rondom dit topsportspektakel vinden tal van leuke festiviteiten plaats op het Museumplein in Veendam.

Damesploegen
Op het Museumplein is zaterdagmiddag 7 april 2012 veel vertier. Het Museumplein verzamelen vanaf 13.00 uur de damesploegen die zich voorbereiden op de ploegentijdrit. De eerste ploeg start om 16.30 uur vanaf het Kerkplein.

BMX parcours en Bike Trial
Voor de kinderen (vanaf 9 jaar) is van 13.00 tot 15.30 uur een BMX-parcours op het Museumplein. Kinderen rijden het parcours op een crossfi¬ets en worden uitgerust met een helm en beschermers (fiets en bescherming ligt klaar). Na een korte instructie mogen de kids zelf rondjes rijden om pionnen en over obstakels. Daarnaast staat er een combo luchtkussen en vinden er spectaculaire bike trial demonstraties plaats.

Kom op zaterdagmiddag 7 april 2012 naar het centrum van Veendam voor veel gezelligheid en moedig de wielrenmeiden aan bij de start van de ploegentijdrit van de Energiewacht Tour.