Veendam 1894 (zat) revancheert zich tegen Poolster

Door op maandag, 26 maart, 2012 - 17:40

VOETBAL - Na twee nederlagen op rij heeft Veendam 1894 afgelopen zaterdag weer een keer drie punten aan het totaal kunnen toevoegen. Aan de eigen Langeleegte werd Poolster met 3-1 verslagen. Trainer/coach Harrie Hulsing sr. had vooraf behoorlijk wat kopzorgen. De lange lijst met afwezigen werd namelijk aangevuld met de geblesseerde doelman René Smit en de geschorste Hedde Adam. Met dank aan Christiaan Rolf en Arnold Balstra van het tweede elftal kon echter alsnog een representatief elftal op de been worden gebracht. Veendam 1894 begon geheel in de lijn van de afgelopen weken matig aan de wedstrijd en keek na enkele minuten spelen al tegen een achterstand aan. Een voorzet werd niet goed weggewerkt, waardoor Johan de Groot de bal simpel kon binnenwerken. Naarmate de eerste helft vorderde kwam de thuisploeg wel iets beter in de wedstrijd al resulteerde dit niet in grote kansen. Totdat op slag van rust Harrie Hulsing jr. na een voorzet vanaf de rechterkant de bal ietwat gelukkig voor zijn voeten kreeg en de gelijkmaker op het scorebord bracht.

Na de pauze probeerden beide ploegen het wel zonder dat er goed werd gevoetbald. Halverwege de 2e helft sloeg ineens de vlam in de pan na een harde charge op Veendam-speler Emrah Akgul. Daarop ontstonden wat schermutselingen en toen de rust was teruggekeerd gaf scheidsrechter Marree een rode kaart aan Frank van der Lei (Veendam 1894) en Joep Smit (Poolster). Na deze consternatie kreeg Veendam 1894 de overhand en kwam het op voorsprong via Luuk Oude Groote Beverborg. De geelzwarten speelden vervolgens een gewonnen, kwamen niet meer in de problemen en Emrah Akgul gaf de overwinning met een fraai doelpunt nog extra glans. Domper op de feestvreugde was de vervelende blessure van Veendam-doelman Balstra. Vlak voor de pauze verstapte de vervanger van René Smit zich en de verwachting is dat hij enkele weken moet toekijken vanwege een enkelblessure. Door deze overwinning is de vrije val van Veendam 1894 een halt toegeroepen en volgende week gaat de equipe van Harrie Hulsing sr. op bezoek bij het sterke Gronitas