Overslaan en naar de inhoud gaan

Fotograaf parkstadveendam wint derde prijs fotowedstrijd tijdens cursus Kieta Koi.

Door op zondag, 25 maart, 2012 - 21:56

Een bijdrage van Gerard Martens

KOI - Zondag was er een fotocursus voor koi liefhebbers. De dag begon om 10.00 uur onder het genot van een kopje koffie en een gevulde koek. Daarna begon die cursus onder leiding van Rene Gerritzen, Jaap Dekker en Ruud Besems. De 25 cursisten stelden zich voor en vertelde wat voor camera ze gebruikten en hoelang ze al fotograferen. Daarna was er een theoriegedeelte van ongeveer 2 uur waar verder werd ingegaan op de werking van de camera en handmatig fotograferen.

Na de goedverzorgde middaglunch werd de groep opgesplitst in 2 groepen. De ene groep ging buiten in de natuur bij een vijver foto's maken, de andere ging binnen aan de slag. Benny Wiegman ving enkele koi's en zette die in bowlbakken zette zodat de cursisten deze koi's goed konden fotograferen.

Na een uur gingen de 2 groepen wisselen en om 15.00 uur werd de geheugenkaartjes opgeslagen en moest iedere cursist 1 foto van zichzelf aanwijzen die hij/zij het mooist vond. De mooiste drie foto's werden beloond met een prijs.

De 1e en 2e prijs ontvingen een emmer visvoer en de 3e prijs een eervolle vermelding in het blad van de N.V.N. Die prijs ging naar fotograaf Gerard Martens van parkstadveendam die zich voor deze fotocursus had aangemeld.

Na de prijsuitreiking ging iedereen met een tevreden gevoel huiswaarts.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum