Overslaan en naar de inhoud gaan

Luuk Staal wint Winkler Prins Dictee

Door op zondag, 25 maart, 2012 - 18:56

DICTEE - Luuk Staal, leerling vwo-3 van openbare scholengemeenschap Winkler Prins, heeft vrijdagavond 23 maart het negentiende Winkler Prins Dictee der Nederlandse taal gewonnen. En daarmee werd hij de trotse eigenaar van het bronzen borstbeeld van Anthony Winkler Prins, dat de winnaar van deze schrijfwedstrijd ten deel valt.

Luuk maakte in zijn dictee 12 taalfouten en dat was voldoende om de concurrentie voor te blijven. Bij de volwassen deelnemers bleek Elise Serno de sterkste met 15 fouten.

De teamwedstrijd werd gewonnen door vwo-3 van de Winkler Prins met een gemiddeld aantal van 20 fouten. Dat team bestond uit Marnix Jansen, Marlijn Kuizenga, Piet Wiersma, Luuk Staal en Gert Jan Lesterhuis.

Het Winkler Prins Dictee wordt elk jaar gehouden door de Lions Club in Veendam en wel in de aula van scholengemeenschap Winkler Prins.

JUNIOR DICTEE
In de middaguren vond het Winkler Prins Junior Dictee plaats voor de hoogste groepen van het basisonderwijs en de brugklas van het voortgezet onderwijs.
De Groen van Prinstererschool uit Nieuwe Pekela werd daarin de grote winnaar, want het won het juniordictee bij zowel groep 7 (gemiddeld 10 fouten) als groep 8 (gemiddeld 6,4 fouten).
De beste individuele deelnemers. Groep 7: Kirsten Boelens (Braskorf) 5 fouten). Groep 8: Lonneke Uneken (Westerschool, 4 fouten).