Overslaan en naar de inhoud gaan

Kunstenaars in Turfcentrale openen de deuren

Door op zaterdag, 24 maart, 2012 - 07:42


V.l.n.r.: Leon Steneker, Marijke Koster, Fred Bos, Luit Timmer,
Theo Zwinderman en Ina Koot.

Tekst Floor Haanstra

OPEN HUIS - De Turfcentrale, wat gebeurt daar eigenlijk? Op zondag 25 maart 2012 zullen de kunstenaars met een werkruimte in deze voormalige electriciteitscentrale de eerste Energieke Zondag organiseren. Dit gaat een regelmatig terugkerende activiteit worden, waarbij de deuren van alle ateliers openstaan. Voor iedereen, ook kinderen! 

Bij Marijke Koster (tekenen, film, design) kan worden gemonoprint (eenvoudige druktechniek) bij Ina Koot (schilder) kan men schilderen met warme was en Theo Zwinderman (schilder, illustrator) gaat met wie dat leuk vindt collages maken. Leon Steneker (graphic designer) maakt skateboards met designs ontworpen door BN-ers en internationaal bekende kunstenaars en toont eigen filmpjes. In de smederij zal Fred Bos (smid) een demonstratie smeden geven. In het atelier van Luit Timmer (schilder) zijn realistische mensen- en dierenportretten te zien.

De Turfcentrale heeft de Gelukscompagnie uitgenodigd om het publiek te informeren over het project Tsjechov in de veenkoloniën dat zich van mei tot en met juli gaat afspelen in Zuidwending.

Vanaf plm. 13.00 uur speelt de band CASH'D OUT covers van Johnny Cash. 

De catering wordt verzorgd door Caffè Mobile uit Groningen.

De Turfcentrale is een industrieel rijksmonument uit 1901 en sinds 2010 broedplaats voor professionele kunstenaars. Er zijn 8 atelierruimtes met verschillende gebruikers.

Meer info: Floor Haanstra 06 - 40836535

ENERGIEKE ZONDAG
25 maart 2012
11 tot 17 uur

Locatie: Turfcentrale Veendam, Molenstreek 314