Overslaan en naar de inhoud gaan

Een voetbalveld vol met boeken (en ballen)

Door op woensdag, 28 maart, 2012 - 14:59

BIBLIOTHEEK - Scoor een Boek scoort! Het sportieve leesproject is nu in volle gang en alle leerlingen zijn enthousiast aan het lezen. Afgelopen week zijn de medewerkers van Bibliotheken Menterwolde, Pekela en Veendam bij de deelnemende klassen van het project Scoor een Boek! langs geweest om te praten over de gelezen boeken. Wat is er gelezen, hoeveel boeken zijn er gelezen en wat is het meest favoriete boek?

Enthousiast aan het lezen
Nadat de spelers van SC Veendam begin februari langs geweest zijn op de scholen, zijn de leerlingen enthousiast aan het lezen gegaan. De 26 deelnemende groepen hebben in totaal al meer dan 1000 boeken gelezen! Het voetbalveld waarop de leerlingen een voetbal plakken voor elk gelezen boek, is op sommige scholen al helemaal vol geplakt. Volgens een leerkracht van één van de deelnemende scholen, is het lezen van de boeken helemaal in trek. "Als er leerlingen klaar zijn met hun taken, mogen ze zelf kiezen wat ze daarna gaan doen. Nu pakken ze meteen hun boek!' aldus de leerkracht.

Aanmoedigingswedstrijd
Op vrijdag 6 april zijn alle kinderen die meedoen aan Scoor een Boek! uitgenodigd voor de wedstrijd van SC Veendam tegen SC Cambuur. Met spandoeken en veel lawaai zullen zij de spelers van SC Veendam aanmoedigen. Na de wedstrijd is er nog tot 25 april (de afsluitende sportmiddag) tijd om de boeken te lezen en te stemmen op hun favoriete boek.