Overslaan en naar de inhoud gaan

Optreden Groningse band Mansell bij Radio Parkstad

Door op maandag, 26 maart, 2012 - 20:16

RADIO - Op woensdag 11 april 2011 zal de Groningse band Mansell live te horen zijn op Radio Parkstad. In het programma "Van De Bovenste Plank", van 20.00 tot 21.00 uur, zullen zij tijdens een semi-akoestisch optreden een aantal liedjes ten gehore brengen. Op 9 maar jl. is de eerste (titelloze) cd uitgekomen. Mansell maakt indiepop/rock en bestaat sinds 2008. Bij Mansell staat de dynamiek van "het liedje" voorop. Invloeden zijn er talrijk. Kenmerkend voor het geluid van Mansell zijn de vocalen van zanger Bert Volmer. Mansell gebruikt de spanning tussen ritmesectie, beide gitaren en de zang om tot een volwaardig geluid te komen.

Mansell maakt volgens eigen zeggen popmuziek: ‘En rock. Soms herrie. Soms niet'. Kenmerkend voor het geluid zijn de vocalen van zanger Bert Volmer. Mansell gebruikt de spanning tussen ritmesectie, beide gitaren en de zang om tot een volwaardig geluid te komen. Daarbij speelt het instrumentarium doorgaans een ondersteunende rol ten opzichte van de zang.

Zanger/gitarist Bert Volmer van Mansell: "De nummers die zijn opgenomen zijn ontstaan in een periode waarin afscheid (ziekte en dood van enige dierbaren) en een nieuw begin (geboorte en opgroeien van mijn zoon) belangrijke gebeurtenissen waren. Dit heeft weerslag op de teksten, hoewel er niet expliciet naar wordt verwezen."

Voldoende redenen dus om woensdag 11 april te luisteren naar het programma "Van de Bovenste Plank", de presentatie is in handen van Jan Hut.