Veendam 1894 (zon) wint nipt van Bedum

Door op maandag, 19 maart, 2012 - 14:03

VOETBAL - Veendam 1894 (zon) boekte afgelopen zondag een zwaarbevochten 4-3 overwinning op Bedum. Door deze zege blijft de ploeg van trainer/coach Hans Kamphuis in het spoor van koploper ZNC.

Tegen Bedum begon Veendam 1894 aan de eigen Langeleegte goed aan de wedstrijd. Dit resulteerde in de 10e minuut in een prima treffer van Lars Brouwer. In een open wedstrijd was de thuisploeg vervolgens enkele keren dichtbij een tweede treffer, maar het was uiteindelijk Bedum dat middels twee treffers brutaal de leiding nam.

Veendam 1894, dat het zonder de geschorste spelers Geert Knigge, Kevin Schuring en Leon Zijlstra moest doen, had het lastig. Toch slaagden ze erin op slag van rust twee keer te scoren via Jeremy Gall en Bart Eikens.

Na rust begonnen de Veendammers sterk en leek Johan van de Veen het duel te beslissen door uit een voorzet van RichinelSidin raak te schieten. In plaats van het duel rustig uitspelen maakte Veendam 1894 het zichzelf lastig en na de aansluitingstreffer van Bedum was een overwinning allerminst zeker. Met enig fortuin bleef het echter bij drie treffers voor Bedum, waardoor Veendam 1894 drie hele belangrijke punten kon toevoegen aan het totaal.

Voor de neutrale toeschouwers was het een vermakelijke middag met maar liefst zeven doelpunten, beide trainers zullen er echter met iets andere ogen naar kijken. Veendam 1894 staat na deze zeer welkome overwinning qua verliespunten op de tweede plek met slechts één punt minder dan koploper ZNC en één punt voorsprong op Muntendam.

Deze drie ploegen lijken dan ook uit te gaan maken wie zich aan het einde van de rit tot kampioen van de 4e klasse C mag laten kronen. In de titelstrijd moet Veendam 1894 het volgende week in Midwolda opnemen tegen MOVV.