Overslaan en naar de inhoud gaan

Veendammer judoka's sterk op Noordelijk Kampioenschap

Door op maandag, 19 maart, 2012 - 07:06

Tekst Judoschool Veendam

JUDO - De judoka's van Judoschool Veendam kwamen afgelopen zaterdag bijzonder goed voor de dag tijdens het Noordelijk Kampioenschap -17 jaar. In Marum streden de beste judoka's uit Noord-Ndereland voor de medailes en felbegeerde startbewijzen voor het Nederlands Kampioenschap. Immers de nummers 1 en 2 van elke gewichtsklassen komen over drie weken uit op het NK in Tilburg.

De Veendammers waren goed voorbereid en de harde trainingsarbeid wierp zijn vruchten af. Er werden maar liefst 4 finaleplaatsen behaald. In de categorie -81 kilogram liet Nick Hoeksema er geen twijfel over bestaan wie de beste judoka in deze categorie is. Met een vol punt won hij zijn laatste wedstrijd van Jan Hoekstra uit Heerenveen en werd daarmee overtuigend kampioen. In de klasse -73 kilogram plaatste Alex Behrendt zich verrassend voor de finale. In deze finale was Jan Reijntjes te sterk en moest Alex uitkomen in de strijd om de tweede en derde plaats tegen Mike Westert uit Hoogeveen. Een daverend ippon binnen een minuut leverde Alex niet alleen een tweede plaats op maar ook een startbewijs voor het NK.

Een gewichtsklasse lager was Sije Wiersma wederom in uitstekende vorm. Na drie fraaie overwinningen in de voorronden werd een zeer spannende finale nipt verloren van Brandon Tegelaar uit Heerenveen. In de wedstrijd om de tweede en derde plaats liet een zeer geconcentreerd judoende Sije zien wie de betere judoka was. Met een scorebord vol aan punten eistte hij zeer verdiend de tweede plaats op.

Bij de dames was er ook nog eens een tweede plaats voor Anniek Potze. In de categorie -70 kilogram werd de eerste wedstrijd verloren van Esmay van Klaveren van Judo Groningen maar kwam de fanatieke judoka sterk terug en wist met drie volle punten zich alsnog te plaatsen voor het NK. De van een blessure terugkomende Sharel Ploeg wist zich niet te plaatsen voor het Nk maar werd uiteindelijk nog wel derde in de klasse -57 kg.
Deze vier judoka's samen met de reeds geplaatste Elisabeth Meijer zullen over drie weken uitkomen op het Nederlands Kampioenschap. De coaches Marcel Joling en Thijmen Engels zijn zeer tevreden met dit resultaat. Het geeft aan dat we goed bezig zijn. De judoka's trainen hard en doordat we een grote groep judoka's in deze leeftijdsklasse hebben zie je dat ze elkaar naar een hoger niveau tillen.