Overslaan en naar de inhoud gaan

Vereniging Aangepast Sporten is een schot in de roos

Door op maandag, 19 maart, 2012 - 09:30

Tekst Jacob Kuipers

VAS - Het is topsport van de bovenste plank. Mensen met al hun beperkingen willen ook graag sporten, maar vallen meestal buiten de boot vanwege een lichamelijk ongemak. Bij een reguliere vereniging kunnen ze eigenlijk niet terecht. Maar de VAS (Vereniging Aangepast Sporten) is voor deze mensen ‘een schot in de roos'.

Op dinsdag 15 maart hield de VAS een open sportuur voor mensen met een lichamelijke en/of zintuigelijke beperking, een chronische aandoening en voor (ex-) hartpatiënten. En SC Veendam-speler Angelo Cijntje werd uit genodigd om het geheel van extra publiciteit en promotie te voorzien. Het open sportuur werd gehouden in de kantine van de Wildervankhal in Wildervank.

De trainingsavond duurde van 19.00 uur t/m 20.00 uur. Al jaren sporten een aantal mensen op donderdagavond in de Wildervanckhal onder leiding van Mans Siegers. Hij heeft zich gespecialiseerd in het trainen van mensen met een beperking. Naast hem zijn er ook vrijwilligers van de EHBO aanwezig. Dat om alles zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen.