Overslaan en naar de inhoud gaan

Vele handen maken licht werk tijdensvrijwilligersactie NL DOET in Veendam

Door op zaterdag, 17 maart, 2012 - 12:40

Foto's Gesinus Hemmes

NL DOET - Vrijdag 16 maart en zaterdag 17 maart staat Nederland in het teken van NL DOET. Deze grootste vrijwilligersactie wordt georganiseerd door het Oranjefonds. Iedereen wordt gestimuleerd om op vrijdag of zaterdag de handen uit de mouwen te steken. Nog nooit eerder meldden maatschappelijke organisaties zoveel klussen aan, totaal ruim 7.000 stuks. Ook in het Caribische deel van het Koninkrijk gingen vrijwilligers aan de slag. Er zijn dit jaar klussen in 99% van alle gemeenten. NL DOET is wederom één groot festijn van vrijwillige inzet. Bijka Scholtens van het Steunpunt Vrijwilligerswerk van welzijninstelling Compaen in Veendam is de intermediair voor NL DOET in de gemeente Veendam.

MFC De Breehorn
In Veendam is de oproep om te helpen klussen niet tegen dovemansoren gezegd. Burgemeester Ab Meijerman, de wethouders Henk Jan Schmaal, Klaas Steenhuis en Bert Wieringa, gemeentesecretaris Arend Castelein en communicatiemedewerkster Linda van Leeuwen kwamen vrijdagmiddag de vrijwilligers in MFC De Breehorn helpen met het opknappen van het terras. De tegels werden geschrobd, het onkruid gewied en de plantenbakken opnieuw gevuld met kleurige voorjaarsbloeiers.

Veel waardering was er voor het raadslid Pieta Loots van de Partij van de Arbeid. Zij had als enige van alle raadsleden in onze gemeente gehoor gegeven aan een oproep om te helpen klussen tijdens NL DOET.

Alle harde werkers kregen ook nog eens hulp van leerlingen van de Winkler Prins die in het kader van de Maatschappelijke Stage kwamen helpen.

Verpleeghuis Meander
Sebastiaan Ruddijs, Hans Goslinga, Johannes van Nieukerken, Anno Sportel, Petra Rollema, Tim Heeringa en Marian Heidekamp van het Management Team van De Kompanjie waren neergestreken in het verpleeghuis Meander.

De vrijwilligers Anna Alders en Mirjam Vogel (op de foto) en activiteitenbegeleidster Cindy von Hebel kregen hulp bij het verhuizen van de bibliotheek uit de kelder naar de eerste verdieping.

Aan het eind van de middag veel blije gezichten. De bewoners van de Breehorn kunnen weer heerlijk buiten zitten en de bewoners van het verpleeghuis hoeven niet meer af te dalen in de kelder om een boek te lenen.

Zaterdag worden er nog meer klussen gedaan. Zo is er een kookworkshop van Humanitas DMH, gaat de Sintcentrale het dak vernieuwen en krijgt Scouting een nieuwe opslagruimte. Kortom, NL DOET zet vrijwilligers in beweging.


Voor meer foto's, zie ons fotoalbum