Overslaan en naar de inhoud gaan

Jubileumconcerten Winkler Prins Harmonie

Door op woensdag, 14 maart, 2012 - 12:41

WINKLER PRINS HARMONIE - Het schoolorkest van scholengemeenschap Winkler Prins in Veendam viert dit jaar haar 35-jarig bestaan met jubileumconcerten op vrijdag 30 en zaterdag 31 maart in cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam.

Juist vanwege dit jubileum zullen beide avonden bijzondere optredens plaats vinden. Vrijdagavond verzorgt het Realschulorchester Aschendorf een gastoptreden. De contacten met dit Duitse (school-)orkest uit de grensstreek bestaan al ongeveer 25 jaar; ook een jubileum dus.
Zaterdagavond vult het reünistenorkest een deel van het concertprogramma in.

Beide avonden zal een groepje beginnende muzikanten laten horen wat ze tot nu toe geleerd hebben. De rest van de avond zal uiteraard door de jubilerende Winkler Prins Harmonie gevuld worden met muziek voor iedereen. De Veendammer muzikanten, variërend in leeftijd van 11 tot 60+, spelen o.a. muziek uit de rock-opera "Tommy", een Lets volksliedje in een onregelmatige maatsoort en muziek uit de ‘oude doos'. Die doos bevat zowel muziek uit de historie van de WPH alsook daarbuiten.

Zaterdag vindt er een grote reünie plaats voor oud-leden van de WP Harmonie. Hoe enthousiast men hiervoor is, blijkt wel uit het grote aantal aanmeldingen. Na een groot aantal jaren niet meer gespeeld te hebben ziet een klein aantal op tegen de repetitie met het reünistenorkest. Velen zien het echter als uitdaging om eindelijk weer eens (samen) te spelen. De repetitie die 's middags gehouden wordt moet voldoende zijn voor hun aandeel in het concert 's avonds. Dan zal blijken dat ze het nog niet verleerd zijn!

Kaarten voor de concerten zijn van maandag 26 t/m donderdag 29 maart tijdens kantooruren te koop bij de receptie van de Winkler Prins aan de J.G. Pinksterstraat 26 in Veendam. Ook 's avonds aan de zaal kunt u kaarten kopen, mits deze nog beschikbaar zijn. De toegangsprijs is € 8 voor volwassenen en € 5 voor kinderen.

Beide avonden beginnen om 20.15 uur.