Wildervanker Jeroen Jannenga schiet Wildervank (zon) naar de overwinning

Door op dinsdag, 13 maart, 2012 - 08:10

Tekst Jacob Kuipers

VOETBAL - Derdeklasser Wildervank heeft in de uitwedstrijd tegen koploper SC Stadskanaal voor een stunt gezorgd. Vorige week in de thuiswedstrijd tegen Bellingwolde ging het niet naar wens voor de mannen van oefenenmeester Bart Hartman. En deze tegenvallende prestatie wilden ze wel even rechtzetten tegen de Knoalsters. Dat Stadskanaal in deze partij niet in goede doen was doet niets af aan de prestatie van Wildervank, die in de flankflitsers Ewout Wolf en Maikel Geerts twee levensgevaarlijke aanvallers had. Wildervank had in dit treffen de betere papieren en won met 3-2. SC Stadskanaal blijft door deze nederlaag koploper in klasse 3D en Wildervank bivakkeert in de middenmoot.

De eerste helft eindigde in 2-2 en Wildervanker Mark van de Laan werd door de scheidsrechter, na een felle charge van het veld gestuurd. Wildervank dus met tien man verder in de tweede helft en bouwde een ‘ijzeren gordijn' op. Stadskanaal haalde alles uit ‘de kast' maar door gehaast en onzorgvuldig spel was het vechten tegen de ‘bierkaai'. En deze speelwijze van de thuisclub was een kolfje aan de hand van Ewoud Wolf, die in het strafschopgebied onderuit werd gehaald en scheidsrechter Reints wees dan ook direct na de stip. En het was Jeroen Jannenga die zijn ploeg, middels een strafschop aan de overwinning hielp.

Daarna was het alarm-fase 1 voor de Stadskanaal en bestookten Wildervank met een stormloop. Maar door gehaast spel liepen de Kanaalsters zich voorbij. Het bleef dus 3-2 voor Wildervank.