Veendam 1894 (zat) onderuit tegen VVK

Door op maandag, 12 maart, 2012 - 14:44

Tekst vv 1894

VOETBAL - Veendam 1894 heeft zichzelf afgelopen zaterdag flink tekort gedaan door met 1-3 te verliezen van VVK.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Veendammers. Middels verzorgd voetbal werd VVK teruggedrongen met na 10 minuten spelen de openingstreffer tot gevolg. Emrah Akgul rondde een steekpass van Harrie Hulsing jr. beheerst af. Eigenlijk was dit al de tweede treffer van Veendam 1894, maar in de openingsfase werd een goal van Serkan Candan om onduidelijke redenen afgekeurd.

De ploeg van trainer/coach Harrie Hulsing sr. bleef vervolgens de bovenliggende partij en het wachten was op een tweede treffer. Maar in plaats van afstand te nemen kwam VVK uit het niets weer terug in de wedstrijd door uit een vrije trap raak te koppen. Na deze verrassende wending in de wedstrijd begon Veendam 1894 steeds slordiger te spelen en waren de stadjers enkele keren gevaarlijk via hun zo geliefde counterspelletje.

Uit één van deze counters kwam VVK op slag van rust op een 1-2 voorsprong. Veendam besefte dat er veel meet inzat dan de tussenstand op dat moment en ging na rust direct op jacht naar de gelijkmaker.

Het was echter de thuisploeg die zichzelf na tien minuten spelen lelijk in eigen voet schoot. Emiel Zwerwer moest na een natrappende beweging terecht met een rode kaart het veld verlaten. Maar ook in ondertal ging Veendam 1894 vol overtuiging door met het bestoken van het Groninger doel.

Daar waar de paal en de uitstekende VVK-doelman een Veendammer doelpunt in de weg stonden, besliste VVK wederom uit een vrije trap de wedstrijd: 1-3. Hierna probeerden de geelzwarten het nog wel, maar naarmate het laatste fluitsignaal naderde verdween het geloof in een goede afloop.

Nadien was iedereen het erover eens dat er veel meer had ingezeten tegen een zeer effectief VVK. Om niet definitief weg te vallen uit de top van de ranglijst in de 4e klasse Cmoet er volgende gewonnen worden bij De Pelikanen.