Overslaan en naar de inhoud gaan

Knappe zege Veendam 1894 (zon) bij Heiligerlee

Door op maandag, 12 maart, 2012 - 14:45

Tekst vv 1894

VOETBAL - Veendam 1894 boekte afgelopen zondag een uitermate belangrijke 0-2 overwinning in en tegen Heiligerlee. Op een bedroevend slechte grasmat liet de thuisploeg het initiatief aan Veendam 1894 door zich in te laten zakken en zeer gegroepeerd te verdedigen.

De ploeg van trainer/coach Hans kamphuis ging hier aanvankelijk redelijk mee om, maar een zuivereeindpass ontbrak om Heiligerlee echt pijn te doen. Desondanks was Veendam 1894 nog enkele keren dichtbij een voorsprong maar met name Lars Brouwer had zijn vizier niet op scherp staan.

Na de pauze veranderde er niet veel aan het spelbeeld en bleef Veendam 1894 de betere ploeg. Nadat Johan van de Veen in eerder stadium al eens de lat raakte kwamen de gasten toch op een verdiende 1-0 voorsprong via Leon Zijlstra.

De flankspeler knokte zich op wilskracht langs de doelman en kon de bal vervolgens in het lege doel schuiven. Niet lang daarna besliste Johan van de Veen met een prachtige lob de wedstrijd: 0-2.

Heiligerlee probeerde het vervolgens nog wel, maar doelman Serkan Akbas hield zijn doel schoon.

Domper op de feestvreugde was de rode kaart van Geert Knigge. De overigens uitstekend leidende scheidsrechter beoordeelde een duel om de bal als een zeer zware overtreding, waardoor de centrale verdediger kon inrukken. Door deze rode kaart mist Knigge in ieder geval de thuiswedstrijd tegen Bedum komende zondag.

Vanwege de remise van ZNC (1-1 tegen Hunsingo) doet Veendam 1894 weer volledig mee in de strijd om het kampioenschap in de 4e klasse C.