Zaalvoetbal in Veendam

Door op maandag, 12 maart, 2012 - 07:20

ZAALVOETBAL - De afgelopen week werd ervoor voor de beker en voor de competitie gespeeld. In de beker waren geen verrassingen en de volgende teams hebben zich verzekerd voor de finaleavond op 27 April in de Wildervanckhal. MLS won met 11-2 van Horripilante, Tis Smid won met 12-3 van Glasgarage 1 en Grandcafe Rembrandt won met 5-2 van Ucarcars. En het laatste team dat zich daarbij kan voegen komt uit de wedstrijd Topwark- Visser Chauffeurs, deze wedstrijd is uitgesteld omdat Visser door ziekte geen team op de been kon brengen.

Verder werden er in de hoofdklasse drie wedstrijden gespeeld. J. Kuiper verloor met 6-7 van Tis Smid, maar had meer verdiend. Ucarcars had het heel moeilijk tegen TTK. Het was een harde wedstrijd onder leiding van de goedleidende scheidsrechter de Vries. TTK was zeker tot 10 minuten voor het eindsignaal zeker niet de mindere en had eigenlijk wel een punt verdiend. Grandcafe Rembrandt had geen problemen met Xelvin en won met 10-6.

In de overgangsklasse blijft de spanning voor plaats twee maar stijgen. Nu won HLB Nannen met 8-1 van QB en zal van Ringh G/S vol aan de bak moeten om tweede te worden. T.O.S verloor van Clias met 6-4 dat nu zo goed als veilig is. In de eersteklasse won Beste Hypotheek met 5-4 van de Ontmoeting. Horripilante lijkt af te haken voor promotie, want tegen PPR 1 werd met 9-3 verloren en lijkt de strijd te gaan tussen Topwark, PPR 1 en Sport-Inn. Boomkwekerij Bijmholt - DWS v/d Kooi werd 3-3.

De tweedeklasse blijft ook spannend, want bovenin laten de teams geen punten liggen en zal de wedstrijd Draaier -PPR 2 waarschijnlijk de beslissing moeten brengen. PPR 2 won met 9-1 van BMC dat dit seizoen tegenvalt. Grandcafe Rembrandt 2 won met 14-2 van Hepro en Prins Elektro dat volgend seizoen stopt won met 5-2 van Fc. Titanium. Calker/Heikens won met 6-2 van Avebe en Draaier Schilders won met 20-3 van Smurfit/Kappa. Bij Draaier was deze keer niet Klooster, maar Zuurman de speler die de meeste doelpunten maakte. Zuurman scoorde vijf keer en Klooster kreeg er vier in het mandje.

In de derdeklasse ging Glasgarage 2 stevig onderuit tegen ZTK, dat met 6-2 won. Coach Bos van Glasgarage erg ontevreden over het spel van zijn team en kan daardoor ook het kampioensschap vergeten. De wedstrijden Schuur G/V - v/d Veen kantoormeubelen en Warmteservice-Klusfabriek eindigde en 0-5.