Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen crisis bij Odd Fellow Jeugdprijs:2 winnaars Amerikareis.

Door op donderdag, 15 maart, 2012 - 06:50

Tekst Old Fellow 

OLD FELLOW - Van crisis niets te merken bij de Odd Fellow Jeugdprijs, die bloeit in Groningen Zuidoost. Maar liefst 5 kandidaten van vier scholengemeenschappen streden op vrijdag 9 maart 2012 om een reis naar Amerika in de jaarlijkse opstelwedstrijd over de VN, uitgeschreven door de Odd Fellows.

Aira IJsenbrand en Ruben Neehoff, VWO ers 5 van de Winkler Prins Scholengemeenschap te Veendam en van de Rijksscholengemeenschap Ter Apel wonnen beide de prijs. Beide geluksvogels gaan in juli samen met 3 andere Nederlandse jongeren een reis maken van twee weken door Amerika en Canada met 200 internationale prijswinnaars. Uit drie wedstrijdrondes waren zij na een zenuwslopende wedstrijd als beste naar voren gekomen op het gebied van essay schrijven, gespreksvoering en presentatievaardigheden.

RSG Ter Apel deed als school dit jaar voor het eerst mee. Andere deelnemende scholen waren het Aletta Jacobs College te Hoogezand Sappemeer en het Ubbo Emmius te Stadskanaal, die eveneens zeer gemotiveerde en getalenteerde kandidaten leverden. De jury had het dan ook zwaar om bij deze nek aan nek race onderscheid te maken. Bij sommige scholen is de jaarlijkse essaywedstrijd inmiddels verwerkt in het lesprogramma.

De heer Velthuijs van het landelijk bestuur van de Odd Fellows sprak zijn waardering uit voor de jongeren die hebben meegedaan en de docenten van de scholen die zich hebben ingezet.
Wethouder Wieringa van Onderwijs gaf namens de Gemeente Veendam alle vijf de jongeren complimenten voor hun uitstekende prestatie. Begin november zullen Aira en Ruben verslag doen van hun reis, vertelde een enthousiaste vice voorzitter Zandstra, van de organiserende commissie.